Siyasette kapalı konuşmayacağını söyleyen Yıldırım: “Ben partinin ilk kurucu üyelerindenim. Kurucu il yönetimin de başkan yardımcısı görevini aldım. Kongre de seçilmiş Merkez İlçe Başkanı oldum. Daha öncesin de siyasi bir geçmişim yok. Genel başkanımızın halk hareketi dediği sistemin için den gelerek partime üye oldum.
Merkez ilçe başkanlığın dan sonra genel merkezden yenileme süreci adı altın da yeni arkadaşlara da yer açalım şeklin de bir teklif geldi. Biz partimiz daha iyi yerlere gelsin diye istifa ettik. Fakat şöyle bir olay gelişti partiye daha üye bile olmayan kişiler biz istifa etme aşamasındayken partiye gelerek üye oldular sonra o kişiler atandılar . İl başkanı olarak Yavuz Aslan atandı. Ben siyasette kapalı konuşmam. Yeni kurulan il yönetimin de bir çok kişiyi ben önerdim bu kişiler olabilir dedim.
İlde ikinci başkan yardımcılığı verildi bana. Belediye başkanlığı sürecin de bizim karaman da belediye başkanı adayımız yoktu ben partim için gittim orada aday oldum benim karamanda tanıdığım bir kişi bile yoktu sadece partimin bayrağı dalgalansın diye. Bu gün atanmış olanların hiçbiri bir yerden aday olmadı çoğu yerde adayımız çıkmadı bizim.
Belediye başkanlığı seçimin den sonra il başkanının süresinde tekrar yenileme yaptılar. Bizim atanmış il başkanımız çalışan bir çok ilçelerde ki kadroları hiçbir yönetimlere almayarak dışarda bıraktılar biz buna tepki verdik.
Normalde 1 Nisan 2019 tarihi itibariyle genel merkezin bir kararı var olağan üstü kongrelerin yapılması ile ilgili değişiklik kararı fakat bizim il başkanlığı hiçbir şekilde buna uymadı sonra biz şunu yaptık kongre talebin de bulunduk kongre için imza toplamaya başladık benim şöyle bir paylaşımım oldu simit yeriz biz ama biz bu imzaları toplarız şeklin de bunu bile benim ihracım için eklere koymuşlar. Bu imza toplamak için gittiğimiz arkadaşlara mesaj geldi ilçe başkanlıklarından imzaları atarsanız sizi ihraç ederiz diye demokrasinin dışın da hamleler yapmaya başladılar. Bende delegeye ulaşmak için sosyal medyadan bir kaç tane bilgilendirme mesajları atmaya başladım. Beni ihraç etmelerinin sebebi sosyal medya yazılarımmış ben bunu kesinlikle kabul etmiyorum.
İkinci olaya gelelim atanmış il başkanlığının kurduğu bir disiplin kurulu olamaz. Tüzükte atanmış il başkanlığı 45 gün için de kongre yapman gerekiyor diyor. Disiplin kurda bu insanları ihraç et demez. Kendi aralarında disiplin kurmuşlar kanuni olduğunu söylüyorlar bunu mahkemeye taşıyacağız.
Size çok önemli bilgi vereyim disiplin kurulu başkanı Asım Tazagül’ün disiplin kurulun da bir de eniştesi var tüzük açık ve net der ki birinci ve ikinci derece akrabanız olamaz yani bir nevi aile şirketi kurmuşlar çalışan bu partiyi kuran insanları bu partiden yok etmeye çalışıyorlar sebebi de şudur: şubat da ilçe kongresi var mart da il kongresi var açık ve net söylüyorum il başkanlığına adayım.
Çok fazla bilgi kirliliği var burada ki disiplin kurulu her ne kadar geçersiz desek de prosedüre uymak cevap vermem gerekiyor genel merkeze benim 15 gün için de savunma vermem gerekiyor eğer vermezsem 15 gün sonra benim üyeliğim siliniyor bir çok arkadaşımız bilmeye bilir bunu bilgi olarak veriyorum yani eline tebligat geçen arkadaşlar genel merkez disiplin kuruluna savunma göndersinler. Savunma gönderdikten sonra durum şöyle oluyor genel merkez bir ay bir buçuk ay içerisin de dosyayı inceleyecek genel merkez disiplin kurulu bu olaya karar verecek. Bundan sonra arada ki genel merkez disiplin kuruluda bir şekilde yanlış karar verdi diyelim bundan sonra bizim genel merkezinin aldığı karara da 30 gün içerisin de tekrar itiraz hakkımız var 30 gün içerisinde tekrar itiraz etmezsem bu sefer yargı taydan üyeliklerimiz siliniyor. Ondan sonra mahkemeye gidecek.”

Editör: TE Bilisim