Gülüç Çengelburnu Mevki Tacettin Tüylüoğlu Caddesinde üç ayrı kişi atadan-dededen kalma yerleri için 2B Uygulamasından yararlanmak için müracaat etti. Müracaatları kabul olan vatandaşlar kendilerine ait arazi için Milli Emlak Müdürlüğüne taksit taksit paralarını yatırdılar. 2B Uygulamasından yararlanan vatandaşlar bu defa arazilerine elektrik-su çektirmek istedi ancak Gülüç Belediyesi buna olumsuz görüş bildirdi. 
DEMİRTAŞ VATANDAŞIN MALINA ÇÖKTÜ
CHP’den AKP’ye geçen, Belediye Başkanı olmadan önce serveti sıfır olan Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş, Çengelburnu Mevki Tacettin Tüylüoğlu Caddesinde üç ayrı kişiye ait 29 dönüm araziye çökmek için harekete geçti. Demirtaş, Orman Bölge Müdürlüğüne 2B’den yararlanan vatandaşların arazisi için “Burayı mesire alanı yapacağım. Buranın mülkiyetini belediyeye devredin” dedi. Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroglu, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş’ın talebini reddetti. 
KANUN TANIMAZ DEMİRTAŞ GRAYDER VE İŞ MAKİNELERİNİ ARAZİYE SOKTU
Gülüç Belediye Başkanı Demirtaş, kendisine 2016 yılında 3 katlı binasını 5 kat yapmak için müracaat eden ve rüşvet vermediği için cezalandırdığı Davut Coşkun’un 2B’den yararlandığı Çengelburnu Mevki Tacettin Tüylüoğlu Caddesinde 27 dönüm arazisine hiçbir yerden izin almadan greyder ve iş makinelerini soktu. Yasa-Kanun tanımayan Gülüç Belediye Başkanı hakkında semtin muhtarı aynı zamanda amcası Ergün Demirtaş, Orman Bölge Müdürlüğüne şikayette bulundu. Arazisi elinden alınmak istenen Dursun Coşkun’da CİMER, Orman Bölge Müdürlüğü ve Karadeniz Ereğli Kaymakamlığına şikayette bulundu. Şikayetler üzerine Başkan Demirtaş, Davut Coşkun’a, “Ben istediği yaparım. Sen cezalısın. Cezanı çekeceksin. Senden intikam alacağım” dediği öğrenildi. 
EŞKIYAYA KARŞI HAKKIMIZI NASIL ARAYACAĞIZ
Gülüç Çengelburnu Mevkii Tacettin Tüylüoğlu Caddesinde 114 ada 3 nolu parselin sahibi Davut Coşkun, “Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile çıkarılan 2B’den yararlanmak için müracaat ettim. Müracaatım kabul oldu ve 27 dönüm arazi için 50 bin TL para yatırdım. Bu arazime elektrik-su bağlatmak istedim. Ancak Belediye Başkanı Demirtaş, daha önce kat artırımı için beden istediği 20 bin TL rüşveti vermediğim için talebimi reddetti. Ve bana “senden intikam alacağım” dedi. Bende kendisini CİMER’e şikayet ettim. Bunu öğrenince gece yarısı sarhoş vaziyette bana küfürler yağdırdı. Şimdide 30 yıllık arazime iş makinelerini soktu ve çalışıyor. Kimse buna dur diyemiyor. Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Orman Bölge Müdürü  Faruk Bayraktaroglu durumu biliyor. Ama kimse Başkan Demirtaş’a bir şey yapamıyor. Valimiz Mustafa Tutulmaz’dan bu hukuksuzluğu gidermek için yardım istiyorum. Haklarım göz göre göre sözüm ona belediye başkanı olan Eşkıya tarafından elimden alınıyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim