Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal,  Filyos Ateş Tuğla Fabrikası'nın yönetimini elinde bulunduran Demir Ailesi'nin isteklerini yerine getirmediği için sahibi oldukları yayın organları aracılığıyla belden aşağı vurarak, yalan-yanlış yayınlar yaptığını öne sürmüş ve ölümle tehdit edildiğini açıklamıştı.

Ünal 8 Haziran tarihli açıklamasında; "Bize imar tadilatı sunmuşlar. Bizden istedikleri imar planı tadilatında futbol sahası yerine kafalarına göre birçok yerin imarı üzerinde tadilat istemişler. Yapılacak bu tadilatlarda inşaat yapma yerleri, ticaret yeri, konut yeri başta olmak üzere bizden istediği bununla da kalmamış, Filyos'ta hiç yapılmayan ve yapılması mümkün olmayan işleri istemişler" ifadelerini kullanmıştı.

Ünal'ın öne çıkan diğer sözleri ise; "Biz yüz yüze gelen insanlardan korkmayız. Demirden korksaydık, trene binmezdik. Ancak kalleşlik var ya, çekindiğimiz budur. Sizler ne demek istediğimizi anlıyorsunuz. Bu zaman zarfında bana destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. Bundan sonra fazla konuşmaya gerek yoktur. Takdir halkındır" olmuştu.

Bu açıklamaların akabinde işadamı Salih Demir de bir açıklama yaparak Ömer Ünal'dan borç verdikleri parayı istedikleri için kendilerine engel çıkardığını ve kamuoyunu yanılttığını ifade etmişti.

Arabulucuların devreye girmesi ile bıçak gibi kesilen polemikle ilgili Elmas TV'nin sorularını yanıtlayan Ünal ılımlı sözleri ile dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim