Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, doğal afet yaşadıklarını söyleyerek, yağışın kısa sürmesiyle facia kıl payı atlatıldığını belirtti.

“Merkezde bulunan bir çok dükkan su baskını yaşandı”

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, merkezde bulunan bir çok iş yerinde su baskınları yaşandığını söyleyerek, “Dün afat yetkililerimiz ve Metroloji uzmanımız kente kişisel uyarı vermişlerdi.  Bizlerde arkadaşlarımızla birlikte tedbirlerimizi almıştık ama takdir edersiniz ki yaklaşık 2 saat şiddetli metrikleri 42 kilogramlık yağmur düştü. Şiddeti yağan yağmurun ardından bizlerde esnaflarımızı ziyaret ettik ve Gazipaşa Caddesi’nde incelemelerde bulunduk. Malum her yağmurdan sonra etkilenen yerlerden birisi Emral Çarşısıydı. Doktorlar sokağındaki kum çakıl harfiyat yağmur la birlikte caddeye inmişti. Ancak arkadaşlarımız sahada çalışarak sabaha kadar temizlik işlemlerini yaptılar. Sonuç itibari ile doğal bir afet yaşadık. Allah beterinden saklasın. Daha büyük felaketlerle karşı karşıya da gelebilirdik. Merkezde bulunan bir çok iş yerinde su baskını yaşandı. Biz elimizden geleni yaptık. Yağmurun ardından arkadaşlarımızla birliktek bir kriz masası oluşturduk. Mahalle muhtarlarımız ile birlikte koordineli bir şekilde çalışma yürüttük. Özellikle ordu evi istikametinde kaldırım taşları yerle bir oldu. Şu anda iki birmiz o bölgede tamir çalışmalarına başladı. Köylü pazarımızın bulunduğu noktada su birikintisi yaşanmış. Ekip arkadaşlarımız yine bu bölgede çalışma yaparak tahliye etti. Şu an merkezde bir sıkıntımız kalmamıştır. Amele birliği hayri bey Sokak üzerinde yine parke taşları sökülmüştü ve bu durumuda en kısa zamanda çözeceğiz. Şu anda yol trafiğe kapalıdır bunuda belirtmek istiyorum. Terakki Mahallesi Kiraz Sokak da bir heyelan yaşandı. Bu bölgede ekip arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu. 

“Tüm evlatlarımıza başarılar diliyorum”

Hafta sonu YKS sınavı ile ilgili bilgiler veren Başkan Alan, “Tüm evlatlarımıza başarılar diliyorum. Bizler hafta sonu sınav olacağı için ekstra tedbirler almıştık. Hafta içi emniyet müdürümüz ve trafik şubeli toplantılarımızı gerçekleştirmiştik. İnşallah sıkıntı yaşamayız çünkü yarın da sınavları devam edecek. Tabii ki yaralarımız var mağdur olan esnaflarımız var” dedi.

Editör: TE Bilisim