Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısındaki teşkilatı uyaran sözleri parti kulislerinin bir numaralı gündemi haline geldi.

Erdoğan'ın; "Teşkilatlar, belediyeler eğer bizim dava idraki ile hareket etmiyorsa bize zarar veriyorlarsa ki zarar veren kardeşlerimizi de uyarıyorum; kusura bakmasınlar, kendilerini biz uyarmadan düzeltsinler. Doğru adımlar atsınlar. AK Parti olarak bizim kendimizi yenilememiz gerekiyor.
Önce şu hareketin, kendi içinde birbirini sevmesi gerekir.
Bize ne oluyor ki kendi içimizde birbirimize karşı çalım atıyoruz.
Elinden, dilinden emin olmayan insanlar oldukça biz gerçek Müslüman olamayız. Bunun idraki içinde olmalıyız" sözleri Zonguldak ölçeğinde kim kime hangi çalımı atıyor sorularını akla getirdi.

Milletvekili Hüseyin Özbakır'ın danışman krizi ile başlayan gerilim, Özbakır'ın diğer milletvekillerinden, yakın çevresinden ve parti tabanından gelen eleştirilere kulak tıkamasıyla önlenemez bir duruma gelmişti. Özbakır ile birlikte İl Başkanı Zeki Tosun'a yönelik "Ak Parti'nin değil Hüseyin Özbakır'ın İl Başkanı" eleştirileri dikkat çekici.

Özbakır'a güvenen Tosun'un, Milletvekilleri Özcan Ulupınar, Faruk Çaturoğlu, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, bazı ilçe ve belde başkanları ile Özbakır'ın tavrından duydukları rahatsızlıkları dile getiren Belediye Başkanlarına karşı yaklaşımı tepki çekiyor.

Tüm bu yaşananların rahatsız olan parti tabanının "Cumhurbaşkanımız tam da Zonguldak'ı tarif etmiş" yorumları dikkat çekiyor...

Editör: TE Bilisim