Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Ankara Genel Merkezde Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde gerçekleştirilen 117'nci genişletilmiş İl başkanları toplantısını değerlendirdi.

''2017 YILI İÇİNDE HEDEFLERİMİZE ULAŞACAĞIZ''

Karaveli, "Genel anlamda gündeme baktığımızda durum değerlendirmesi yaptık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerek Türkiye gerek bölgemizdeki sıkıntıları görüşüldü. Tabii öncelikle bizim için önem arz eden bölgedeki sıkıntıların giderilmesi söz konusu dur bu konuyla ilgili görüş alışverişinde bulunduk tabii ki bir takım sıkıntılar yaşıyoruz bu sıkıntıları aşmak içinde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. 2017 yılı içerisinde hedeflemiş olduğumuz programları neticelendirmiş olacağız'' dedi.

ÖZEL İÇERİK

''CUMHURBAŞKANI TALİMAT VERDİ''

Karaveli, Çaycuma Kayıkçılar Köyünde yaşanan yol sorunu hakkında şunları söyledi; "Kısmi anlamda bölgede sıkıntılar yaşıyoruz. Çaycuma Kayıkçılar Köyünde yaşanan yol sıkıntısını bugün itibaren inceleyeceğim oradaki sıkıntıyı inşallah yetiştireceğiz kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Maalesef ilimizde bu sıkıntılar çok yaşanmaya başlanmıştır. Biz sonuç itibariyle birilerine göre karar organıyız. Bu konu bizim için çok önemli bir konudur. Cumhurbaşkanımızın talimatları olmuştur. Bölgenize gidip insanlarla irtibat halinde olmamızı söylemiştir. Bölgedeki işlerin neticelenmesi aşamasında gayretinizi gösterin diye bize talimat vermiştir. Ben bu konuda konuyla bir zat ilgilenip inşallah oradaki yoldaki sorunları çözeceğiz" dedi.

''ÖDENEĞİN YARISI GELDİ''

Öte yandan Köydeş ödeneğinin geciktiğini belirten Karaveli, "Köydeş ödeneğimiz, Kalkınma Bakanlığı tarafından bu yıl yaklaşık 23 milyon olarak açıklanmıştır. %50 dilimi hesaplarımıza bayramdan önce yansımıştır. %50 olan dilimi gelmemiştir. İnşallah tahminimize göre bu hafta ya da öbür hafta hesaplarımıza yansıyacaktır. Bizim grup yollarındaki BSK asfalt yapımımız ile ilgili bir ödenek bekliyorduk. Ancak maalesef bu ödenek henüz gelmemiştir. Biz bu konudaki planlamalarımızı da yapmıştık. Özellikle bölgedeki genişletme çalışmalarının da başlattık inşallah bu parada en kısa zamanda hesaplarımıza yansır biz de özellikle köy ana grup yollarındaki çalışmalarımıza başlarız" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim