SON DAKİKA: SOSYAL YARDIMLAR, ELEKTRİK FATURASI VE DOĞAL GAZ DESTEĞİ... KAPSAM GENİŞLEDİ

Ekonomiye ağırlık verilen toplantının gündem maddeleri arasında TOKİ'nin sosyal konut projesi, Yunanistan ile ilişkiler, sosyal yardımlar, doğal gaz desteği gibi birçok önemli başlık yer aldı.

'SOSYAL KONUT KAMPANYASINA BAŞVURU SAYISI 5 MİLYONA DAYANDI'

Eser ve hizmet üretmeye devam ediyoruz. 'İlk Evim İlk İş Yerim' sosyal konut kampanyasında ilk temeli 25 Ekim'de atıyoruz. İki yıl içinde 250 bin sosyal konutu tamamlayacak, ardından bunu 500 bine çıkaracağız. Sosyal konuta başvuru sayısı 5 milyona dayandı. Eser ve hizmette yarışamayanların iftira üzerine kurdukları hezeyanlarıyla kampanyamızı karalamaya çalışmalarını üzüntüyle takip ediyoruz. 20 yıldır eser ve hizmette yarışacağımız bir muhalefetin özlemini çektik. Uzun bir süre daha aynı arayışı sürdüreceğiz.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BESLENME YARDIMI GÜNLÜK 60 LİRAYA YÜKSELDİ

Ek yerleştirmelerin devam ettiği ve fiyatlarını değiştirmediğimiz KYK yurtlarımızda kalan öğrencilerimize vermiş olduğumuz beslenme yardımını günlük 25 liradan 60 liraya çıkarıyoruz. Böylece beslenme yardımını 2.5 katlık bir artışla aylık bin 800 liraya yükseltiyoruz. Yurtlarımızdaki yatak sayısını 182 bin yataktan 850 bin yatağa çıkartarak hiçbir gencimizin eğitiminden mahrum kalmamasını sağlıyoruz.

ÇİFTÇİLERE ELEKTRİK FATURASI MÜJDESİ

Bugün kabine toplantımız bayağı neşeliydi. Bakın arkadaşlarım maşallah iyi hazırlanmışlar. Bugün de çiftçilerin elektrik faturalarıyla ilgili bir müjdeyi veriyoruz. Elektrik faturaları aylık ödenmek yerine, hasat sonunda ödenebilecek. Çiftçilerimizin önceki dönemlerden kalan elektrik borçları nedeniyle bir kolaylık getiriyoruz. Çiftçiler geçmiş dönem elektrik borçlarını 5 yıla varan vade ve faizsiz şekilde kapatabilecek.

SOSYAL YARDIM TUTARLARI YÜKSELDİ

Sosyal yardım alan vatandaşlarımız için de müjdelerimiz var. Yardım programları için 2022'de ayırdığımız bütçeyi 6 milyar liradan 11.5 milyar liraya çıkarmıştık. Prefabrik ev yapımı yardımını 40 bin liradan 150 bin liraya, betonarme ev yardımını 70 bin liradan 200 bin liraya, öksüz yetim yardımını 300 liradan 600 liraya, eşi vefat etmiş kadınlara yapılan yardımı 500 liradan bin liraya, şartlı sağlık yardımını 55 liradan 100 liraya yükselttik.

KİRACILARA DA DOĞAL GAZ DESTEĞİ

Şubat ayından itibaren başvurulara alınmaya başlanan doğal gaz desteğinin ilk ödemelerini 311 bin haneye yapmıştık. Yeni başvuru döneminde kiracıları da doğal gaz desteği kapsamına aldık. Destek tutarını da hane başı 900 liradan 2 bin 500 lira arasına çıkardık. 3 milyar liralık doğal gaz desteği vererek vatandaşlarımızı sıcak bir yuvaya kavuşturmaya kararlıyız. Türkiye aile desteği programımızın kapsamını genişletiyoruz. Bütçesini de 40 milyar liraya yükseltiyoruz. Böylece bu programı ülkemizdeki toplam hane sayısının 10'da birine ulaşacak etkinliğe kavuşturuyoruz.

Kaynak:Son Dakika

Editör: TE Bilisim