Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 'İlk Evim İlk İşyerim' projesi kapsamındaki ilk temel atma töreninde konuştu. Erdoğan, konutların 2028'de teslim edileceğini, 250 bininin ise iki yıl içinde teslim edileceğini duyurdu.
Erdoğan, konuşmasını "Dünyadaki krizleri ancak ortadan biz kaldırırız. Türkiye'yi ekonomik bakımdan geliştirecek programı olan tek siyasi kadro biziz. İnşallah 28'inde 'Türkiye 100 yılı'nı Ankara'da açıklıyorum. Gelişmiş ülkelerin dahi sıkıntıda olduğu dönemde Türkiye'nin yoluna devam edebilmesi bu sayededir" diyerek bitirdi.
Erdoğan konuşurken 'Yandık' diye bir ses duyuldu
Ardından temel atma töreni için hazır bulunulan 8 ile bağlanıldı. Bu illerden ilki Konya oldu. Konya'da temelin atılmasının ardından ikinci temel için Zonguldak'a görüntülü olarak bağlanıldı. Erdoğan, Zonguldak'ta temeli atma töreninde açılışı yapacakların isimlerini tek tek saydı. Erdoğan'ın "Zonguldak'ta Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, duyuyor musun bizleri. Yanında milletvekilimiz Polat Türkmen, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar" demesinin hemen ardından törene katılmayan milletvekillerinin ismi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sayılması ile birlikte Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın "Yandık" demesi duyuldu.

 

Editör: TE Bilisim