Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Civak," Organize Sanayi Bölgesi olmayan ilçelerden Devrek ve Gökçebey'dir. Gökçebey'e Manda OSB Çiftliği kurulacağı iddiası bile Gökçebey ve Devrek halkını derinden üzmüştür" diyerek sözlerine şöyle devam etti.
Başkan Civak;"Bir haftadır Gökçebey ve Devrek ilçesindeki vatandaşlardan telefonlar geliyor. Vatandaşlar," Başkanım, Gökçebey'e Manda OSB çiftliği kuruluyormuş, doğru mu?" diye söyleyince ben dahi şaşırdım.
Kaldı ki, Devrek ve Gökçebey ilçeleri olarak son yıllarda en çok göç veren konumundayız. Sanayi alanların olmayışı ilçelerimize yeni yatırımcıların gelmemesine sebep olmaktadır. İlimizde Organize Sanayi Bölgesi kurulmayan ilçeler Devrek ve Gökçebey'dir.
Bir nebzede olsa işsizliğin önüne geçebilmek için Gökçebey Çukur mevkisinde bulunan arazinin Organize Sanayi Bölge ilan edilmesidir. OSB kabul edildiği takdirde yeni yatırımcılar gelecek ve böylelikle göç veren Gökçebey ve Devrek ilçeleri tekrar göç alan ilçeler konumuna gelecektir.
"MANDA OSB ÇİFTLİĞİ İDDİASINI DAHİ KABUL EDEMEYİZ"
Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Civak," son günlerde Gökçebey ilçesine Manda OSB Çiftliği yapılacağı sözleri bizleri üzmüştür. Bunun şakasına dahi kabul edemeyiz. Biz Devrek ve Gökçebey için Organize Sanayi Bölgesi kurulması dosyasını Zonguldak Valiliğimize verdik. Konunun takipçisiyiz. Ve yine inanıyorum ki, Gökçebey'e Organize Sanayi Bölgesi kurulacak, yeni yatırımcılar gelecek, İşsizlik azalacak ve göç'te engelleneceğine inanıyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim