Olay, geçtiğimiz aylarda kent merkezinde meydana geldi. İddiaya göre bir lokantada çalışan A.A. adlı genç kadın, yemek götürdüğü N.Ö. adlı esnafın tacizine uğradı. A.A. polis merkezine giderek N.Ö.'den şikayetçi oldu. Gözaltına alınan N.Ö., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmayı tamamlamasının ardından N.Ö. hakkında, 'Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı' suçundan dava açıldı. Zonguldak 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, A.A. ve tutuksuz sanık N.Ö. katıldı. Suçlamaları kabul etmeyen N.Ö., "Ben böyle bir şey yapmadım. O gün para istedi. Dükkanımı temizlemeyi teklif etti. Ben ona dükkanı temizle diye bir istekte bulunmadım. O gün mağdur elektrik parası yatıracakmış. Ben 100 TL temizliği yapması karşılığında verdim. Ben pazar gelmiyorum diğer günler dükkanda olduğumu ve yanlış anlaşılabileceğini söyledim. Beni yanaklarımdan öptü. Ben onu öpmedim. Kendime doğru çekip sarılmadım. Mağdurun neden iftira attığını bilmiyorum. İlk kez böyle başıma geliyor. Benden para istediler. Ben dükkandan kovdum. Bana komplo kurulduğunu düşünüyorum." dedi.


 

BİR SAAT SONRA TEKRAR SİPARİŞ VERMİŞ

Sanığın yalan söylediğini ifade eden A.A. ise garson olarak çalıştığı sırada sanığın iş yerine yemek götürdüğünü ifade ederek., "Sanık doğru konuşmamaktadır. Olaydan birkaç gün önce bana temizlik yapmamı istedi ben kabul etmedim. O gün boşları almaya gidince bana bahşiş olarak 100 TL verdi. Bana yemeklerin parasını ve bahşiş olarak 100 TL verdi. Sonra bana sarıldı kendine doğru çekti. Ben korktuğum için ses çıkaramadım. Beni öptü yanaklarımdan. Bana 'korkuyor musun?' diye sordu. Sonra ben oradan çıktım. Dükkana gittikten bir saat sonra sanık tekrar sipariş vermiş. Ben gitmek istemedim. İş yeri sahibi nedenini sordu. Bende hareketleri hoşuma gitmiyor gitmek istemiyorum dedim. Sarıldığını söyledim. Oda onu aramış." diye konuştu.


 

3 YIL 4 AY HAPİS

Mahkeme heyeti karar öncesi son sözünü sorduğu tutuksuz sanık N.Ö. ise "Benim iş yerim çarşı göbeğinde. Böyle bir şey yapsam herkes duyabilir. Suçlamaları kabul etmiyorum." dedi. Mahkeme heyeti N.Ö.'yü cinsel saldırı suçunun sarkıntılık düzeyinde kalması nedeniyle 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Editör: TE Bilisim