Zonguldak'ta 19 Ağustos günü kına eğlencesi dönüşü 3 kişinin öldüğü 1 kişinin de yaralandığı saldırıda tutuklu sayısı 3'ye yükseldi.

Olay, 19 Ağustos günü merkeze bağlı Kumtarla köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Soner, Şeref ve Uğur Akyüz ile Tolga Köse'nin bulunduğu otomobile pompalı tüfekle ateş açılması sonucu üç kişi yaşamını yitirmiş Tolga Köse de yaralanmıştı. Olaydan sonra 20 yaşındaki E.A. gözaltına alınmış çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Tutuklanan E.A.'nın annesi G.A., ağabeyi Ş.A. ve dayısı M.P. jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Jandarmada ifadeleri alınan şüpheliler Zonguldak Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemede görülen duruşmada ağabey Ş.A. ve dayı M.P.'nin tutuklanmasına, anne G.A.'nın ise adli kontrol ile serbest bırakılmasına karar verildi.

İddialara göre Kumtarla köyündeki meydandaki kınaya katılan Şeref Akyüz (39), oğlu Uğur Akyüz (16), kardeşi Soner Akyüz (35) tartışmanın yaşandığı kına sonrası yanlarına komşuları Tolga Köse'yi (19) de alarak 67 SL 348 plakalı otomobille Erdem A.'nın evinin önüne gitti. Burada devam eden tartışma sonrası Erdem A. da elindeki pompalı tüfekle araca hedef gözetmeksizin ateş ettiğini söyledi. Erdem A.'nın evlerinin taşlandığını ve sonrasında da aile yakınlarının da sokağa çıktığını ve silah sesi duyması üzerine evdeki pompalı tüfeği aldığı öne sürüldü.

Editör: TE Bilisim