İhale ile ilgili eleştirilere de cevap veren Belediye Başkan Selim Alan, "Eleştirilerle ilgili yorum yapmak çok yersiz. Bunu TOKİ yapıyor, yani bu Zonguldak'a bir şey kazandırmaz sadece vatandaşın herkesi moral motivasyonu bozar. Bu tip dedikoduların bu tür söylemlerin yersiz olduğunu düşünüyorum. Zonguldak'ımız ne yazık ki hep söylediğim gibi Bu tip şeylerden bugüne kadar çok yol kat edemedik. önümüze bakalım" şeklinde konuştu.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan sabah katıldığı valilikteki toplantı sonrasında çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

"BELEDİYELER BİRLİĞİ TOPLANTISINA KATILDIM"

Başkanı Selim Alan Ankara ziyaretlerini değerlendirdi ve Zonguldak'taki korunma önlemleri konusundaki tedbirleri açıklayarak şunları söyledi:

"Pazartesi günü belediyeler birliğimizin deprem ve afetlerle ilgili bir istişare toplantısı vardı ona iştirak ettik imar müdürümüz ile beraber ve tüm belediyelerde oradaydı. Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'dan tutunda AFAD başkanımıza kadar tecrübe paylaşımı yapan belediye başkanlarımız, ilgililerimiz ve bakan yardımcılarımız vardı verimli güzel bir toplantı oldu."

"DSİ VE ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDE ZİYARETLER YAPTIK"

"Salı günü de bizim kendi randevularımız vardı İller Bankası'nda olsun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olsun, birçok Genel müdürlükte olsun , TBMM de de milletvekillerimiz ile beraberdik. Aynı zamanda boş vakitlerde de vekillerimiz de beraber bir iki ziyaret gerçekleştirdik DSİ ile ilgili, Orman Genel Müdürlüğü ile ilgili vekillerimizle ziyaretlerimiz oldu."

"İL BAŞKANLARII TOPLANTISINA KATILDIK"

"Çarşamba günü de malumunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı vardı. Perşembe günü de otopark yönetmeliği ile ilgili Çevre Bakanlığı’nda toplantımız vardı. 4 günü verimli şekilde geçirdik. Dün akşam şehrimize dönmüş bugün de kaldığımız yerden hizmetlerimize devam ediyoruz."

"SAHİL PARK İHALESİNİN NİHAİ KESİN KARARI PAZARTESİ BİZE BİLDİRİLECEK"

Ankara'da yapılan sahil park ihalesinde değerlendiren Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Sahil park ihalesisin nihai kesin kararının Pazartesi bildirileceğini ve ihale sonucunu kendisinin de sabırsızlıkla beklediğini belirterek şunları söyledi:

"Ayrıca biliyorsunuz Ankara'da Sahil Park ihalesi gerçekleştirildi. Yetkililerden aldığımız son bilgiye göre inşallah nihai kararı bize bildirecekler ve ben de kamuoyuna açıklayacağım. Vatandaşlarımız gibi ben de sabırsızlıkla nihai kararı bekliyorum. İnşallah hayırlısıyla alan firmaya bir an önce teslimini yaparız. Yetkililer Pazartesi günü tahmin ediyorum bize dönüş yaparlar biz de vatandaşımıza duyururuz. En kısa zamanda da firmaya yükleniciye teslim ederiz."

"İHALE İLE İLGİLİ YAPILAN ELEŞTİRİLER SON DERECE YERSİZ"

İhaleyle ilgili yapılan eleştiriler konusundaki soruyu cevaplayan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, "Bununla alakalı yorum yapmak çok yersiz. Bunu TOKİ yapıyor, dosyaları inceleyecekler. yani bu Zonguldak'a bir şey kazandırmaz sadece vatandaşın herkesi moral motivasyonu bozar. Bu konularda biliyorsun TOKİ tecrübeli ve bütün evrakların inceliyor. Pazartesi veya Salı gününe ihaleyi kim aldıysa bir an önce duyurur biz de bir an önce onunla irtibata geçeriz. Bu tip dedikoduların bu tür söylemlerin yersiz olduğunu düşünüyorum. Zonguldak'ımız ne yazık ki hep söylediğim gibi bu tip şeylerden bugüne kadar çok yol kat edemedik. Önümüze bakalım, geçmişi unutalım bence."dedi.

"ARTIK MÜTEAHHİTLERDEN YANA ŞANSSIZLIK YAŞAMAK İSTEMİYORUZ"

Zonguldak olarak bugüne kadar müteahhitlerden hep şanssızlık yaşadıklarını ancak buna bundan sonra izin vermeyeceklerini belirten Başkan Selim Alan, "Zonguldak olarak biz müteahhitlerden yana hep talihsizlik yaşadık hep şanssızlık yaşadık. İnşallah bu süreçte öyle bir şey olmayacak. Ben şahsım ve belediye adına söz veriyorum. Bu işlerin takipçisi olacağım" diye konuştu.

"BELEDİYE OLARAK DEZENFEKTE İŞLEMLERİNE BAŞLIYORUZ"

Zonguldak Belediyesi olarak Cumartesi gününden itibaren dezenfektasyon çalışmalarına başlayacaklarını belirten Belediye Başkanı Ömer Selim Alan şu bilgileri verdi;

"Tabii ki Türkiye'de sabah itibariyle ikinci Korona vakasına rastlanıldı. Biliyorsunuz vakaya yakın çevresinden teması olan vatandaşımız olduğu söyleniyor. Bakan tarafından yapılan açıklamada Allah'a şükür başka vakada rastlanmadı çok şükür. Zaten 2 vaka dışında yok. Bizde Zonguldak'ta önlemlerimizi alıyoruz. Bununla ilgili değerlendirmeleriniz yaptık. Bütün vatandaşlarımızın kurumlarımızın üstüne düşen görevler var, bizde belediye olarak yarından (Cumartesi) itibaren dezenfeksiyon işlemleri başlayacağız. Ama biz ne kadar dezenfeksiyon ne kadarda yaparsak yapalım iş tamamen vatandaşımızın kişisel hijyenin de bitiyor. Aynı zamanda bir doktor olarak da vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli olmasını ve duyarlı olmasını tavsiye ediyorum. Kişisel hijyen konusunda daha dikkatli olmalılar" dedi.

Editör: TE Bilisim