Merve Kır açıklamasında şu ifadelere yer verdi.  "Başta doktorlar olmak üzere, bütün sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum. İktidarımızda hak ettikleri değerin kendilerine kesinlikle verileceğini vurgulamak istiyorum.
Çünkü onlar da diğer eğitimli, okumuş, aydınlık insanlarımız gibi örselendiler, ötekileştirildiler. Hak kaybına uğradılar. Siyasi ve fiziksel şiddete maruz kaldılar. Hatta Cumhurbaşkanı, doktorlara yönelik olarak’ varsın gitsinler’ bile diyebildi. Halbuki onların iktidardan gidecekleri, ülkeden kaçacakları bellidir.
Üzerine basa basa söylüyorum, bütün doktorlar hepimiz gibi bu vatanın öz evladıdır. Başınızın üzerinde yerleri vardır. Halk onların sayesinde sağlığına kavuşmakta ve onlara minnet duymaktadır. Bakmayın siz bir kaç kendini bilmezin sözlü ve fiziksel şiddetine uğramalarına, sağlık çalışanları her türlü övgüyü hak ediyorlar. 
Özellikle son 2 yılda doktorların ve sağlık çalışanlarının canları pahasına özverili çalışmaları olmasa, Korona Virüs salgınıyla mücadele edilemezdi. AKP iktidarının tedbirleri gevşetmesine rağmen, doktorların ve sağlık çalışanlarının çalışkanlıkları gözlerden kaçmıyor. 
Ancak AKP iktidarında hak ve ücret kaybına uğradıkları muhakkaktır. Diğer sağlık çalışanlarıyla birlikte, hayat standartları düşmüştür. CHP iktidara geldiğinde, her çalışan kesime olduğu gibi, sağlık çalışanlarına da hakları teslim edilecektir.
Çalışma şartları düzeltilecek, tıbbi araç ve gereçleri zamanında tedarik edilecektir. Halkımıza yeterli ve gerekli sağlık hizmetini vermeleri için onlara tüm imkanlar sağlanacaktır.
Aydınlık düşünceleri sebebiyle AKP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından değersizleştirilen doktorlar, CHP iktidarında hak ettikleri değere de kavuşacaklardır.
İyi, güzel ve huzurlu günler umuduyla; tekrar Tıp Bayramlarını kutlar, sevgi ve saygılar sunarım.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vurguladığı üzere; beni Türk hekimlerine emanet ediniz."

Editör: TE Bilisim