CHP Zonguldak il teşkilatı parti  binasında bayramlaşma programı düzenledi. Programa Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş başta olmak üzere, İl Başkanı Ahmet Altun, ZGC Başkanı Derya Akbıyık, Belediye MEclis Üyesi Altan sezgin ve partililer katıldı.

Günün anlam ve önemine ilişkin düşüncelerini açıklarken Zonguldak halkının bayramını da kutlayan CHP İl Başkanı Ahmet Altun, "Müslümanlar için önemli bir gün olan Kurban Bayramı'ndayız. CHP olarak il başkanlığımızda bayramlaşma merasimimizi gerçekleştirdik. Şerafettin Turpcu Bey ve Ünal Demirtaş Bey vekillerimiz burada. Gazeteciler Cemiyet Başkanımız, Belediye Meclis üyelerimiz, partililerimiz burada... Türk halkının bayramını kutluyorum. Nice bayramlara diyorum. Allah devamına erdirsin" dedi.

Altun'un ardından söz alan Milletvekili Demirtaş da bu bayramın birlik ve bütünlük getirmesini dilediğini belirterek, "Bayramlar, 80 milyonun birliğinin ve bütünlüğünün tesis edildiği güzel, dini vecibelerdir. Bu bayramda birliğin ve beraberliğin tesis edildiği güzel bir bayram olur. Bu niyetlerle bütün Zonguldaklıların bayramını tebrik ediyorum. Hayırlı bayramlar diliyorum" şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan Milletvekili Turpcu ise 1 Eylül'ün aynı zamanda Dünya Barış Günü olduğunu hatırlatarak, "Önce Zonguldaklı hemşerilerimizin sonra tüm Türk halkının, Müslüman aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Tabi bu bayramda işi olmayanların, haksız yere hapse atılan vatandaşlarımızın, gazetecilerimizin, Suriye'de vatan için sınırda bekleyen Mehmetçiğin, güvenlik güçlerimizin bayramlarını kutluyorum.  Onları da anıyorum.

Bugün aynı zamanda 1 Eylül Dünyada Barış Günü, Atatürk'ün -Yurtta Sulh Cihanda Sulh- sözünün ne kadar büyük bir ağırlık taşıdığını şu günlerde anlıyoruz. Büyük Atamızı da bu vesileyle anmış olalım. Hem bayramımızı hem Dünya Barış Günü'nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim