58 yaşında yaşamını yitiren, Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği (ROSAK), Devrek Emniyetini Güçlendirme Derneği Başkanı ve Bölge Haber Gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Celal Şakir Telci dün Devrek Ulucamii'nde öğle namazına müteakip cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığında toprağa verildi.

Telci'nin cenaze törenine; AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Eski Milletvekilleri; Adnan Akın, Ali İhsan Köktürk, Devrek Kaymakamı Yakup Güney, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, AKP Devrek İlçe Başkanı Serdar Kelebek, CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Ragıf Bayraktar, İyi Parti Devrek İlçe Başkanı Bahadır Kıycı, Vatan Partisi Devrek İlçe Başkanı Bahattin Durak, Devrek İl Genel Meclisi Üyeleri; Mustafa Uzundal, Özcan Özmekik, Rüştü Onur Kültür ve Sanat Derneği Başkan Yardımcısı M. Naci Kocabıyık, Bölge Haber Gazetesi Sahibi-Yazar İbrahim Tığ, TGC Zonguldak Temsilcisi Atilla Öksüz, Eski belediye başkanları; Mithat Gülşen, Orhan Yardımcı, İlker Karaoğlu, Enver Uslubaş, ailesi, yakınları, dostları ve sevenleri katıldı.

 Celal Şakir Telci kimdir?

1960 yılında Devrek'te doğan Celal Ş. Telci, ilk ve liseyi burada tamamladıktan sonra siyasete atıldı. Doğru Yol Partisi(DYP)'nden 2 dönem Devrek İl Genel Meclisi Üyeliği yaptı. Bu görevdeyken en genç meclis üyesi sıfatıyla da 2 dönem vali sekreterliği, 20 Yıl Devrek Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanlığı, 3 Dönem Devrek Emniyet Teşkilatını Günlendirme Derneği Başkanlığı ve 2 dönemdir de Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği (ROSAK) Başkanlığını yürütüyordu. Binlerce makalesi bulunan Telci'nin 24 ciltlik "Ben De Yazdım/Bu Gözler Neler Gördü" isimli günlük ve anılardan oluşan basıma hazır külliyatı bulunuyor.

Telci, evli ve 2 çocuk ve 2 torun sahibiydi.

Celal Ş. Telci'ye Allah'tan rahmet, kederli ailesine, dost ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.


Editör: TE Bilisim