Zonguldak'ın Kilimli İlçesi'ne bağlı Çatalağzı Beldesi'nde faaliyet gösteren Eren Enerji'de sendikal örgütlenme çalışmaları yüzünden işten çıkarılan işçilerin başlatmış oldukları eylem 10.haftasında devam ediyor.

Bu hafta yapılan hak arama eylemin de geçen sefer yapılan eylemlerinden farklı bir tarz izleyen işçiler, Eren Enerji önünde bir araya gelerek yanlarında getirdikleri çekirdekleri çitleyerek şirket kapısı önünde sohbet ettiler. Çekirdeklerinin bitmesi ile şirket önünden ayrılan kitle daha sonrasında yaptıkları yazılı açıklama da neden böyle bir eylem yaptıklarını açıkladılar.

"Direnişimizin 10. Haftasını geride bıraktık. 10 haftadır Eren Enerji kapısındayız. Bugün yapacağımız açıklamanın zayıf olacağını biliyorduk buna rağmen bu kapıya gene de geldik, gelmeye de devam edeceğiz. İnadımız ve ısrarımız haklılığımızdır. Slogan atmamamız ise sessizliğimiz şirket yetkililerini söyleyecek sözlerimizin bittiğinden değil bütün Zonguldak'ın yasta olduğu bir günde duyduğumuz saygıdandır. Sakın haftaya gelmeyeceğiz gibi düşünceye kapılmasın kimse yine o kapıda olacağız ve haklılığımızı haykıracağız ve bu mücadelenin sonunda da son sözü direnenler söyleyecek bunu iyi biliyoruz bizde direne, direne kazanacağız."

Editör: TE Bilisim