İlçeye bağlı Esentepe köyünde 2 bin tonluk su barajı çalışmasının sonuna gelindi. Yaklaşık 40 metre kare alan üzerine kurulan baraj, Çaycuma’da ilk olarak Esentepe köyüne yapıldı. KÖYDES (Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi) destekli köylülerin kendi elleriyle inşaa ettiği imece usulü yaptıkları baraj ile suyun gücünü bugün bir kez daha milletle buluşturdu. Baraj açılışına AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Birol Yiğit, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Ali Başören, Arif Sefercik ve Adnan Tıska, Yönetim Kurulu Üyeleri Veli Verim ve Aycan Gencer, köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Esentepe köyü Muhtarı Murat Bozacı şunları ifade etti; " Çaycuma’nın ilk barajı bu köye yapıldı. Köyümüz için ne yapılacaksa her zaman hazırız. Sağolsun vekilimiz bu konuda her zaman destekçimiz. Buraya gelerek bizleri onurlandırdığı için teşekkür ediyorum. 180 bin TL tutan proje köylülerimiz sayesinde 30 bin TL gibi rakamlara düştü. Köy halkıma da verdikleri emekler için çok teşekkür ederim.”

AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Birol Yiğit, yapılanlar yapılacağın teminatıdır diyerek; “ Köylerimize güzel işler yapıldı, bunun devamı da gelecektir. Destur ile hizmet ediyoruz ve bu noktada muhtarlarımız mümkün olduğu kadarıyla ellerinden geleni yapıyor. İlçe başkanı olarak elimizden geldiğince her zaman yanınızdayız, ne gerekiyorsa yapacağız.”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, bir üretim, imalat yapılması gerekiyordu. Muhtarımız bu eksikliği gördü ve dedi ki bunu bizim yapmamız gerekir. Bu bağlam da il genel meclis üyelerimiz, ilçe başkanımız, Köydes ve kaymakamlık ortaklığında yola çıkılarak yapıldı. Bugün itibariyle görüyoruz ki yapılan barajda artık su toplanıyor. Böylelikle Esentepe’de su sıkıntısı kalmayacak. 20 yıldır iktidarız, çok mesafeler kat ettik. O günlerden bugüne kadar halkın hizmetinde ne yapılması gerekiyorsa elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Çaycumamız, Zonguldağımız, Türkiyemiz olarak biz dört koldan her tarafta çalışıyoruz. Bugün yollarımız, köprülerimiz, tünellerimiz, havaalanlarımız.. Türkiye’ nin her tarafı şantiye halinde. Daha da iyisini, güzelini yapacağız. Sizlerin desteği ve ferasetiyle ülke olarak her zorluğu aştık, aşmaya da devam edeceğiz. Sözümüzün hiçbir anlamı yok demeyin. Devleti, bayrağı, ezanı için sizin bir sözünüz bir dalganın başlangıcı olur. Birlik ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozmayalım. Buraya bir piknik alanı kazandıracağız. Bununla ilgili muhtarımız ve il genel meclis üyelerimiz, ilçe başkanımızla görüşüldü. 7’den 70’e herkesin ihtiyacı olan bir alan inşa edilecek. Muhtarımızı tebrik ediyorum inşallah daha güzel hizmetleri gerçekleştiririz. Hepinizi saygı ve selametle selamlıyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim