2021-2022 Eğitim öğretim yılı bakanlığımıza bağlı resmi ve özel öğretim kurumlarında, dünyada ve ülkemizde etkisini gösteren covid-19 salgınına karşı sağlık bakanlığı covid-19 uygulama rehberi doğrultusunda gerekli tedbirler alınarak 06/09/2021 tarihinde başlamıştır.

Covid-19 pandemisinde sağlık bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen en önemli ve etkili müdahale kitlesel covid-19 aşılamasıdır. Hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma risklerini azaltmak amacıyla bakanlığımız tarafından covid-19 aşısı uygulanacak gruplar belirlenmiştir. 05/09/2021 tarihi itibarı ile 12-18 yaş aralığındaki çocuklara e-nabız sistemi üzerinden ebeveyn onayı ile  covid-19 aşı tanımlaması yapılmıştır.

Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, bu yaş grubundaki öğrencilerimizin aşılanmasını artırarak mücadelede hız kazanmak amacıyla, İl Sağlık Müdürlüğümüz ile karşılıklı görüşmeleri sonucunda "Zonguldak'ta Gençlik Aşılanıyor" projesi başlatılarak okullarımızda veli onayı ile yerinde aşılama çalışması yapılması planlanmaktadır. 

İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün işbirliği ile yapılması planlanan projenin İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okul ve kurumlardaki 15-18 yaş grubu öğrencilerimize veli onayı alınarak uygulanması için Valilik Oluru alınmıştır.

Bu kapsamda Çaycuma İlçemizde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle Oktay Olcay Yurtbay Anadolu Lisesinde örnek bir çalışma yapılmıştır. Bir gün gibi çok kısa süre içerisinde Okul idaremiz ve öğretmenlerimiz tarafından bilgilendirilen veli ve öğrencilerimizden 37 öğrencimiz veli onayıyla aşı yaptırmak istediğini okul idaremize bildirmiştir. Aşı yaptırmak isteyen bu öğrencilerimiz İlçe Sağlık Müdürlüğümüze bildirilmiş ve İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından görevlendirilen Dr. Ebru Mutlu, Dr. Ege Karasıl, Dr. Eda Nur Çakır, Ebe Fatma Ünal, Ebe Süreyya Sağlam Kabacı ve Ebe Ceren Alibabaoğlu’ ndan oluşan sağlık ekibi tarafından aşılama işlemleri gerçekleştirilmiştir. Zonguldak’ ta Gençlik Aşılanıyor projesi kapsamındaki bu etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İsmail Baş, İlçe Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Ercan Kulak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Nusret Parlak ve Oktay Olcay Yurtbay Anadolu Lisesi Müdürü Sayın Oktay Aksoy katılarak öğrencilerimize destek olmuşlardır. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş “duyarlı olup aşı olarak sağlıklı eğitim ortamlarının sağlanmasına katkı sağlayan öğrencilerimize ve onların velilerine ayrı ayrı teşekkür ederim. İnşaallah bu öğrencilerimiz ve velilerimiz diğer öğrenci ve velilerimize örnek olur ve onlarında aşı olmaları için teşvik olur. Ayrıca her zaman olduğu gibi bu projede de eğitim camiasının yanında yer alan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ercan Kulak’ a, aşılama ekibinde görev alan Doktorlara ve Ebelere şahsım ve eğitim camiası adına teşekkür ederim” dedi.

Editör: TE Bilisim