İkinci el motorlu kara taşıtları için; araç alım satımı yapan galeriler vb. işyerleri için zorunlu hale getirilen ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ sınavı Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası’na yapılan müracaatlar sonucunda iki grup olarak 20 kişinin katılımlarıyla TOBB MEYBEM A.Ş. tarafından gerçekleştirildi.

Katılımcılar 26 – 27 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen iki günlük sınavda adaylar hem yazılı hem uygulamalı sınava tabi tutuldular. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iştiraki olan MEYBEM A.Ş. firması uzmanı Birkan Çörez gözetiminde yapılan sınav sonunda başarılı olan adaylar Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan, mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanarak mesleklerinde faaliyete devam edebilecekler. Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için sınavlara giren adaylar başarılı oldukları takdirde sınav ücretleri işsizlik fonundan kendilerine iade edilecektir.
TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu sınav sonrasında yaptığı açıklamada; “MEYBEM A.Ş tarafından Odamız işbirliğiyle 2018 yılından itibaren ilçemizde gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olan adaylar ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ almaya hak kazanmaktadırlar. Bugün yapılan sınava giren meslek mensuplarının da başarılı olacağını ve yeterlilik belgesine hak kazanacaklarını umut ediyorum. Sınavdan başarılı olanlar Ticaret İl Müdürlüklerinden almış olduğu Yetki Belgesi alacaklar ve bu mesleki yeterlilik belgeleri de 5 yılda bir yenilenecektir. Özellikle altını çizmekte fayda gördüğümüz diğer bir husus, İl Ticaret Müdürlükleri mesleki yeterlilik belgesi olmayan işletmelere Yetki Belgesi vermeyecekler; Noterler ise, mesleki yeterlilik belgesi ibraz etmeyenlerin alım-satım işlemlerini kabul etmeyecektir. Bu hususta firmalarımızın bilgi edinmelerini ve konunun hassasiyetine özen göstermelerini istiyoruz. Özellikle zorunlu meslek kollarında faaliyet gösteren üyelerimiz ve çalışanlarının Mesleki Yeterlilik Belgesi alması için Çaycuma TSO olarak her türlü çalışmayı yapmaya devam edeceğiz. Üyelerimiz ve diğer meslek mensupları mesleki yeterlilik belgesi almak istiyorlarsa bizimle iletişime geçebilirler.” dedi.

Editör: TE Bilisim