Çaycuma Belediyesinin haziran ayı meclis toplantısı, meclis toplantı salonunda yapıldı. Mecliste, ilk olarak spor ve bilim merkezlerinin yapımında kullanılmak üzere, belediyenin 12.500 bin lira borçlanabilmesi için Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'ya yetki verildi. Maddenin görüşülmesi sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Kantarcı, "Yasa bütçemizin belli bir oranında borçlanma imkânı tanıyor. Bütçemiz her geçen yıl katlanarak büyüdüğü için borçlanma imkânımız da kat kat artıyor. Biz maaşlar, sigorta vergi ödemeleri gibi cari ödemeler için değil, büyük çaplı yatırımlar için kredi kullanıyoruz. Bu da bize çok daha büyük bir değer olarak geri dönüyor. Şayet bu talep onaylanır, biz de uygun kredi bulabilirsek, belediyemize büyük prestij kazandıracak olan spor ve bilim merkezlerinin yapımına başlayacağız" dedi. Kantarcı'nın konuşmasının ardından yapılan oylamada, öneri oy birliğiyle kabul edildi.

CADDE, SOKAK İSİMLERİ BELİRLENDİ

Gündemin bir sonraki maddesinde Türlü İşler Komisyonu'nun bazı cadde ve sokaklara isim verilmesi hakkındaki raporu görüşüldü. Buna göre Çay Mahallesi'ndeki bir sokağa Şehit Sacit Olcay'ın, yine aynı mahalledeki bir diğer sokağa Çaycuma'nın kardeş kenti Lennestadt'ın adı verilirken Ömer Kalaycı ile Mimar Sinan ve Kahyaoğlu Caddelerinin birleştiği kavşağa Çapçılar Meydanı adı verildi. Çay Mahallesi'nde yeni açılan bir sokağa, arazisi, 18 uygulamasıyla yola dönüştürülen Gören ailesinin adı verilirken, Yeni Mahalle'de yeni düzenlenen bir alana, halk arasında bilinen tarihi ismiyle Harman Meydanı denildi. Yine Yeni Mahalle'deki bir sokağa Çaycuma'nın köklü bir ailesinin adı olan Mısırlı ismi verilirken, Uzaldı Caddesi'nde yeni açılan sokağa tarihi adı olan Karaağaçlık ismi verildi. Serhat Sokak ile Metin Sokak arasında açılan yeni sokağa yakınlarda kaybettiğimiz gazeteci Hasan Ataman'ın, Cihan Caddesi ile Kök Sokak arasında açılan yeni sokağa bölge ile ilgili ilk planlama çalışmasını yapan Profesör İlhan Tekeli'nin adı verilirken, Metin Sokak ve Halilbey Caddesi arasındaki sokağa tarihi ismi olan Kavaklıtarla adı verildi. Yine Yeni Mahalle'de yeni açılan bir sokağa uzun yıllar orada muhtarlık yapan Talat Özcan'ın adı verilirken, yeni açılan kısa bir sokağa da Garip adı verildi. Mimar Sinan Caddesi ile Pehlivanlar Mahallesi birleşimindeki meydanın adı Pehlivanlar Meydanı olurken, Pehlivanoğlu Caddesi'ndeki bir sokağa, arazisinin kullanımına izin vererek sokağın oluşumunda büyük payı olan Ali Gün'ün adı verildi. Pehlivanlar Mahallesi'nde yeni açılan sokağa arazisi yol olarak kullanılan Özdemir ailesinin adı ismi verilirken, Zafer Caddesi ile Kültür Sokak arasında açılan sokağa Tunalı Hilmi adı verildi. Pehlivanlar Mahallesi'nde yeni açılan bir sokağa tarihi ismi olan Arnavutlar Sokak denirken, yine aynı yerdeki komşu bir sokağa Ormantarla Sokak adı verildi. Karalar Mahallesi'ndeki bir sokağa tarihi ismi Değirmenyolu Sokak denilirken, İstasyon Mahallesi'ndeki yeni açılan bir sokağa da Vali İsmet Metin adı verildi.

ALTIGEN BİNA SOSYAL FAALİYETLER İÇİN KULLANILACAK

Plan Bütçe Komisyonu'nun yasa gereği alınması gereken yol giderleri katılım payı oranlarının Belediye Encümeni tarafından belirlenmesi şeklindeki raporunun da kabul edildiği toplantıda, Velioğlu Mahallesi'nde yapılacak çalımalar için kadastro bilirkişisi de oluşturuldu. Bazı imar planı tadilatı önerilerinin komisyondan ve dairesinden geldiği şekliyle kabul edildiği mecliste, kent içinde bulunan belediyeye ait ve altıgen diye tabir edilen binanın, sosyal faaliyetlerde kullanılmak üzere teslim alınması ve yapılan tahsislerin kaldırılması hususu da oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda haziran ayı ikinci bileşiminin 5 Haziran Pazartesi günü yapılması karar altına alınırken, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı bir önceki belediye meclis toplantısından bu yana yapılan çalışmalar hakkında meclisi bilgilendirdi.

 

Editör: TE Bilisim