Erol’un değerlendirmeleri şöyle;
“Partimiz olarak hükümetin bu süreçte sağlık adına yaptıklarını yeterli buluyoruz fakat ekonomi alanında yapılanları yeterli olduğunu düşünmüyoruz. Salgın öncesinde zaten Türkiye ekonomik sahada krizdeydi. Türkiye’nin merkez bankasndaki rezevrleri, bütçe açığı ve makro ekonomik göstergeleri eksi ve olumsuzdu. Türkiye enflasyon artışı yönünden diğer dünya ülkelerinden yüksek, faiz oranlarımız çok yüksek ve aynı zamanda Türkiye’nin merkez yönetim dış borcu çok yüksek oranlarda.
İŞSİZLİK ORANI ARTACAK
Devlet kobilere destek sağlayarak şu süreçte işçi çıkartmalarını yasakladı fakat süreç bitiminde esnafların kendini toparlayamamasından ve eskisi gibi iş yapamamasından kaynaklı işçi çıkartmalar çok olacak. Hale hazırda yüksek olan işsizlik oranı da bu yönde artış gösterecektir.
FAİZLE BORÇLAR ERTELENDİ
Hükümet esnafa destek kredisi vereceğini duyurdu ve borçlarını 3 ay erteleyebileceklerini söyledi. Fakat verilen kredinin faizli olmasının yanı sıra erteleme hususunda da esnafların mevcut borçlarına da faiz koyarak bu işlem gerçekleştirildi. Esnafa ve halka sağlanan destek faiz koyularak sağlandı. İnsanlara faizli desteğin yolları gösterildi. 
ÇATES SORUNU BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİDİR
ÇATES Zonguldak’a vermiş olduğu destekle önemli bir değerdir. Bünyesinde 10000 kişiye ekmek veren ve TTK’nın kömürünü satın alan, bu sayede bölge ekonomisine katkı sağlayan önemli bir değerdir. Özelleştikten sonra çevre ile ilgili bir takım önlemler alındı. Fakat hala sıkıntılar var bunların bir an önce çözüme kavuşması lazım. Diğer Termik santrallerden istenmeyenlerin ÇATES’ten istendiği yönünde duyumlarımız var nitekim de doğru. İktidar milletvekillerinin bu süreci takip edip bir an önce çözümü bulması gerekir.”

Editör: TE Bilisim