İŞTE O MEKTUP
“Terk edilen değil, tercih edilen bir Çatalağzı için geliyoruz” pankartını görünceye kadar yazmayacaktım. Ama bu yüzsüzlüğü görünce kararım değişti. Her halde hangi Beldeyi ve hangi kişiyi kastettiğimi anlamışsınızdır. CHP’nin Çatalağzı Belediye Başkanı ve bugünkü adayından bahsediyorum. 5 yıldır koltukta oturan Adnan Akgün galiba şaşırmış, yeni seçileceğini zannediyor olmalı! 
Adnan Akgün 5 yılda ne CHP’ye, ne Belediyeye, ne de halka bir kazanç sağlamamış, bir başarıya imza atamamıştır. Buna rağmen CHP tarafından tekrar belediye başkanlığına aday gösterilmiştir. Beyefendinin görevde olduğu sürede gittikçe köye benzeyen, çöpleri bile zamanında toplatmayan, dolmuşları dahi trafiğe çıkmaya ve halk sağlığına uygun olmayan bir Çatalağzı yaratılmıştır. 2014 seçimlerinde değişim sloganıyla kazanan ve koltuğa oturan Adnan Akgün, tüm başarısızlığına rağmen, hala boş vaatlerde bulunmaktadır.
Kendisine sormak lazım; terk edilen değil, tercih edilen bir Çatalağzı için 5 yılda ne yapmıştır?
Beldesini tozdan topraktan mı kurtarmıştır?
Yeni konutlar yapılsın diye arsa mı üretmiştir?
Yoksa Çatalağzı’nı termik santrallerin zehrinden korumuşta, artık vatandaş temiz hava mı solumaktadır?
Kendisinin 5 yıllık döneminde Çatalağzı’nın nüfusu 9 bin550’den 7 bin 50’ye düşmüştür. 2 bin 500 Çatalağzılı ahrete göçmediğine göre, Beldeyi neden terk etmişlerdir?
Geçmişte eleştirdiği ve bizimde icraatlarını beğenmediğimiz Mehmet Alim’den sonra, Çatalağzı’na hizmet adına neleri yapmıştır?
Öte yandan; çok değil yaklaşık 1,5 sene önce Çatalağzı’nda oturan bazı Eren Enerji çalışanlarının sol bir sendikaya üye olmaları üzerine, Eren Enerji lehine devreye girmiş ve istifalarını sağlamıştır. Ancak bazı işçilerin işten atılmalarına ise ses çıkarmamıştır. Dolayısıyla işsiz kalanların bazıları ailesini geçindirmek için il dışına göçmek zorunda kalmışlardır. Hemen hatırlatayım, göreve geldiğinin ilk yıllarında Eren’in kucağına oturan mevcut Belediye başkanı, daha sonra tiyatro oynayarak güya Eren yönetimiyle ters düşmüştür. Son 1 ayda ise aracılar sayesinde yönetimle iyi ilişkiler kurduğu duyumları alınmaktadır.
*
Adnan Bey'in seçim çalışmalarına gelirsek; mahalleleri dolaşırken kapısını çaldığı bazı evlerde hakarete uğradığını, kovulmaktan beter hale geldiğini herkes biliyor. Adnan Bey’in seçimdeki en büyük şansı karşısındaki adayların seçimi kazanacak kadar halk üzerinde ağırlığının ve etkisinin olmamasıdır. En büyük rakibi olan MHP’li Yavuz Palabaş halk tarafından sevilmesine benimsenmesine rağmen, seçime sayılı günler kala henüz kendisini seçilecek konumda göremiyoruz.
*
Araçların üzerine “Seni Seviyorum Çatalağzı” yazmakla belde bir şey kazanmıyor. Adnan Akgün önceki dönem verdiği sözleri yerine getirmemiş ki, şimdi “tercih edilen Çatalağzı için geliyoruz” sözüne halk güvensin.

Editör: TE Bilisim