Maden Mühendisi ve Güvenliği Uzmanı Şükran Uzun Kırömeroğlu Soğuksu Caddesi ile Fevkani Köprüsü arasında yapılan yol bölme çalışmasıyla ilgili çok önemli bir uyarıda bulundu.

Kırömeroğlu Elmas TV'ye yaptığı değerlendirmede Karayolları Yönetmeliği'ni hatırlatarak şöyle dedi;

"Dün  gece nöbetçi eczane ararken soğuksu Cumhuriyet Caddesi'nde  gidiş dönüş olarak bölünmüş olan yolun  aynı yönlerde tekrar bölünmesi için beton tuğlaların koyularak yoldaki geçiş alanının daraltılma hazırlığı yapıldığını gördüm, eczaneye gidebilmek için çok ileride köprü üstüne park ettim. Belediye kaldırım kenarına park etmeyi engellemek için araç yolunu daraltıyor. 112 bekleme  yeri site Devlet Hastanesi yanı, iki hastane ve acil geçiş için kullanılan zaten yetersiz olan bu yolları istedikleri gibi daraltamayacaklarını düşünüyorum. Çarşamba ve Cumartesi günleri yaya olarak bile yürümekte zorlanırken araçlar nereye sıkışıp ambulansa yol verecek. Belediye yetkilileri resmin büyüğüne bakmak yerine kafalarını devekuşu gibi kuma gömmeyi tercih ediyorlar...

Karayolları yönetmeliği  16/ı maddesinde belediyelerin görevlerinde; yaya taşıt yollarında yayaların ve araçların hareketlerini zorlaştıran  ve trafiği tehlikeye düşüren, motorlu araçlar dışındaki her türlü engeli ortadan kaldırmak... İbaresi yer almaktadır. Görevi engelleri kaldırmak olan belediyenin yeni bir engel koyarak çözüm araması yanlış olduğunu düşünüyorum. Avrupa'da aynı karayolunu üzerinde hiç bir engel olmadan taşıtlar, tren ve tramvaylar  ve yayalar aynı anda kullanıyorlar. Eczacı ya bu konuda tepkilerini sorduğumda bütün esnaf olarak belediyeye gittiklerini başkan yardımcısı ile ancak görüşebildiklerini onunda konu beni aşıyor demesiyle sonuç alamadıklarını gündüz burayı görmelisiniz ambulans  nasıl geçmeye çalışıyor diyerek sirenlerini paylaştılar. Konu basında yer aldı mı bilmiyorum aldıysa da ben kaçırdım. Ben sizin Zonguldak sorunlarına duyarlılığınızı bildiğim için Zonguldak aşığı birey olarak düşüncelerimi paylaşmak istedim."

Editör: TE Bilisim