Ünal Demirtaş mesajında şunları ifade etti;
"Bülent Ecevit, Türk siyaset tarihinin örnek isimlerinden birisidir. Dürüst, ilkeli ve mütevazi kişiliği ile her zaman saygı duyulan birisi olmuştur. Ecevit, halkçı kimliği ile olduğu kadar dik duruşundan taviz vermeyen devlet adamı kimliği ile de ön plana çıkmıştır. Kıbrıs’a çıkartma yaparken milli duruşun nasıl olması gerektiğini, bağımsızlık ve özgürlük ilkelerinden ödün vermeden nasıl hareket edileceğini, ambargo tehditlerine karşı ABD’ye nasıl cevap verileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra yaptığı konuşmada söylediği "Biz milliyetçiliği sokak duvarlarına değil, Kıbrıs’ın Beşparmak Dağları’na, Ege’nin derin sularına yazmışız” sözleri gerçek bir milli duruşu en güzel özetleyen sözlerdir.
 Ecevit, son anına kadar halkına hizmet etmekten vazgeçmemiştir. Alın teri ve emeğin yılmaz savunucusu, halkın “Karaoğlanı” olan Bülent Ecevit, her zaman emekten ve emekçiden yana olmuştur. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduğu dönemde işçilerin bugün sahip olduğu pek çok hakkı Bülent Ecevit vermiştir. "Ne ezen, ne ezilen, insanca, hakça bir düzen" sözü ile de  işçiden, emekçiden yana olan tavrını açık bir şekilde ortaya koymuştur.
TBMM'de yıllarca Zonguldak Milletvekili olarak görev yapmış olan Bülent Ecevit, Zonguldak ile özdeşleşmiş ve tüm Zonguldaklıların sevgi ve saygısını kazanmıştır. Vefatının 16'ıncı yıl dönümünde eski Genel Başkanımız Bülent Ecevit'i saygı, minnet ve rahmetle anıyorum"

Editör: TE Bilisim