CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, adalet yürüyüşünün sadece tutuklanan milletvekili Enis Berberoğlu için başlatılan bir yürüyüş olmadığını söyleyerek, "Bu adalet yürüyüşü devleti yönetemeyen, devletin kurumlarına olan itibarı yerle bir eden orduyu, yargıyı, polisi dağıtan iktidarın hesap vereceği güne kadar devam edecek bir yürüyüştür." dedi.

Milletvekili Dursun Çiçek, Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde partisinin ilçe teşkilatını, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) ile Türk Metal Sendikası yönetimini ziyaret etti. Ardından, sahil bandındaki bir kafede Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu ile birlikte basın açıklaması yapan Çiçek, ülkede 2007 yılından bu yana gündemin adalet olduğunu söyledi. Kendilerine kurulan kumpastaki hakim ve savcıların şu anda yargı önünde hesap verdiğini ifade eden Çiçek, FETÖ'nün hakim, savcı, polis ve diğer ayaklarının yargı karşısında olduğunu, en kısa zamanda siyasi ayağının da yargı karşısına çıkacağına ümitlerinin tam olduğunu belirtti. Çiçek, şöyle konuştu:

"Önce kumpas davaları başladı. Ergenekon, Balyoz, Askeri casusluk, Oda TV gibi, ardından binlerce Türk Silahlı Kuvvetler mensubu Cumhuriyetçi, Atatürkçü subay, gazeteci, aydın, hapislerde çürütülerek, manevi işkence yapılarak FETÖ' nün önü açıldı. Bu süreçte siyasi iktidar FETÖ ile birlikte emperyalizmin hizmetçiliğini yaptı. Kendi milli ordusuna kumpas kurulmasına, kendi genelkurmay başkanının terörist suçlamasıyla 26 ay hapiste yatmasına göz yumdu. Dönemin adalet bakanı şimdi kayıp. Sadullah Ergin, mecliste yasaları çıkararak Mustafa Kemal'in askerlerini bu FETÖ'nün hakim savcı kılıklı militanlarına teslim etti. Tabi bu kumpası kuran Türkiye'yi 15 Temmuz 2016' ya getiren, süreci takip eden siyasi iktidar şu anda da Türkiye'yi yönetmeye devam ediyor. Ama aynı kumpasta tetikçilik yapan FETÖ militanları, hakim savcısı, polisi, gizli tanığı, açık tanığı şu an Türk yargısına, Türk adaletine hesap veriyor. Biz de bu davada müştekiyiz. Hesabını da soruyoruz. Yalnız bu hesap sormada eksik bir ayak var. O da siyasi ayaktır."

'ADALET YÜRÜYÜŞÜ SONUN BAŞLANGICIDIR'

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasını da değerlendiren Çiçek, "Eğer şartlar normal giderse 2019'da hem genelde, hem de yerelde bu millet, bu iktidarı sandığa gömecek. Suç ortakları siyasi ayakta bu millete aynı FETÖ'cüler gibi hesap verecek. Adalet yürüyüşü bu sonun bir başlangıcıdır. Bu yürüyüş Enis Berberoğlu için düzenlenen kişisel bir yürüyüş değildir. Bıçağın kemiğe dayandığı, muhaliflerin lokomotifi olan bir süreç nedeniyle bu adalet yürüyüşü başlamıştır. Bu adalet yürüyüşü devleti yönetemeyen, devletin kurumlarına olan itibarı yerle bir eden orduyu, yargıyı, polisi dağıtan iktidarın hesap vereceği güne kadar devam edecek bir yürüyüştür. O açıdan başta 15 Temmuz mağdurları, OHAL mağdurları, kumpas mağdurları niye yürümüyoruz, neden eylem yapmıyoruz diye bizim yanımızda yer almıyorsunuz diye herkesi bu yürüyüşe destek vermeye davet ediyoruz. İşte yürüyoruz. Bütün Türkiye yürüsün. Adalet, hukuk isteyen herkes yürüsün. Sonuçta da 19 Temmuz normal şartlarda sandıkta bu iktidara bunun cevabını verelim. Türkiye 2002'de başlayan bu karanlık dönemi, 2007'de icraata başlayan bu karanlık dönemi hep birlikte kapatalım. Siyasi ayaktan da hesap soralım. Türkiye bir daha bu karanlık dönemi yaşamasın." dedi.

Editör: TE Bilisim