Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Temiz Enerji Vakfının (TEMEV) Ankara’da düzenlediği “Belediye Yönetimlerinde İklim Mücadelesi” başlıklı panelde bir konuşma yapacak. 26 Şubat Çarşamba günü Yenimahalle’deki Anadolu Hotels Downtown’da yapılacak paneli “Yerelden Ulusala İklim Ağı Projesi” Koordinatörü Faruk Telemcioğlu yönetecek. Panelde Başkan Kantarcı’nın yanı sıra büyükşehir belediyelerini temsilen Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan, il belediyeleri adına Sağlıklı Kentler Birliği dönem Başkan Yardımcısı Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz yer alacak. Başkan Kantarcı’nın, ilçe belediyesi olarak da bu alanda yaptığı somut çalışmalar nedeniyle davet edildiğini bildiren TEMEV açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

TÜM YEREL YÖNETİMLERİ KAPSAYACAK BİR AĞ OLUŞTURULACAK

Avrupa Birliği tarafından yürütülen “Ortaklıklar-Ağlar” programı kapsamında TEMEV tarafından hazırlanan “Yerel İklim Ağı” projesi kabul edilmiş ve Aralık 2019’de kontrat imzalanmıştır.

Proje kapsamında belirlenen 13 merkezde ülkemizdeki tüm yerel yönetimleri kapsayan yerelde iklim değişikliği ile mücadele ve uyum eğitimleri düzenlenecek, teknik geziler düzenlenecek. İklim değişikliği konusunda tüm yerel yönetimleri kapsayacak bir ağ oluşturulacak. İklim değişikliği konusunda yerel yönetimlere kılavuzluk edecek bir rehber hazırlanacak. Yerel yönetimlerde iklim konusunda yapılan çalışmalar bir envanterde birleştirilecek.

KENT KONSEYLERİNİN İKLİM MÜCADELESİNDEKİ ROLLERİ DE TARTIŞILACAK

Konuyla ilgili yapılacak ilk panelde “Belediye Yönetimlerinde İklim Mücadelesi” konusu ele alınacak ve yapılan çalışmalar anlatılacak. Büyükşehir belediyelerini temsilen Denizli Büyükşehir Belediyesi, İl belediyesi olarak Sağlıklı Kentler Birliği dönem başkan yardımcısı Burdur Belediyesi ve ilçe belediyesi olarak da bu alanda somut çalışmaları olan Çaycuma Belediyesi katılım sağlayacak. Öğle yemeğinden sonra ikinci oturumda ise “Kent Konseylerinin İklim Mücadelesindeki Rolleri” tartışılacak. Dr. Nuran Talu’nun yöneteceği oturumda Türkiye Kent Konseyleri Birliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kırklareli ve Kadıköy belediyeleri kent konseyleri yer alacak.

Editör: TE Bilisim