Zonguldak Gazipaşa caddesinde bulunan Merkez Çarşısı esnafı yıkılan binanın orada açıklamada bulundu. 


Kentsel dönüşüm projesi adı altında yıkılan merkez çarşısı esnafı  siyasi partilerin anlaşmazlığı yüzünden yapımına bir türlü başlanılmayan  yer ile alakalı açıklamalarda bulundu. 

Merkez Çarşısı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Resul Altındaş konuşmasında ” Merkez Çarşısı olarak sorunlarımız var daha önce de dile getirmiştik. Daha önce bulunduğumuz merkez Çarşısı 4 katlı  binamız vardı kentsel dönüşüm kapsamında burayı yıktık fakat yaparken sıkıntılarımız var. Biz burayı yüksek bina yapmak istiyoruz. Bazı başkanları ziyaret ettik sağolsunlar destek oldular. CHP’ye gittik yardımlarını istedik fakat dün toplantıya gelmeyerek bize destek vermediler. Geçmişe bakarsanız WestaLife, 12 katlı iş merkezi var bunlara izin verdiler fakat bize gelince vermiyorlar.

Merkez Çarşısı Balıkçı esnafı olan Bayram Yılmaz ” Ben bir önce ki meclis toplantısında Gazipaşa caddesinde görüşürüz demiştim sizler bunu başkana tehdit olarak anladınız. Burda herkes bir birini tanıyor bunu sadece selim Alan için demedim 5-6 ay sonra seçim var burada herkesi göreceğiz. Karakolda doğru söyler mahkeme de şaşar tarzı davranıyorlar. Dün mü toplantıya gelmedi hiçbirisi. Burada 162 kişinin rızkı var bununla oynayamazsın. Şurda 14 katlı bina var bunu toplanıp yaptılar buna izin verdiler, WestaLife var yeni tapıldı Muharrem Akdemir zamanında izin alınıp yaptırdılar. Bunlara izin veriyorsunuz biz yetim miyiz bize gelince böyle oldunuz. Bir tane milletvekili gelip bizim derdimize neden derman olmuyor yine söylüyorum Gazipaşa’da karşılaşacağız seçim var. Burada ki insanları mağdur etmenin hiçbir anlamı yok. Bizde adalet mücadelesi verme derdindeyiz” Dedi 

162 ESNAFIN MAĞDURİYETİ GİDERİLSİN

Merkez çarşısı esnaflarından olan Hayrettin Gezer ise “Projemiz bu bunu bu şehre kazandırmak istiyoruz. Siyasi partilerin başkanları ile biz bunu bu ile kazandıracağız. Biz hakkımızın peşindeyiz. Bütün siyasiler otursun konuşsunlar 162 esnafın mağduriyeti giderilmesini istiyoruz. Ocak ayında yapılacak toplantıda mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz”dedi.

Bu fotoğraf milattır


Bu fotoğraf milattır. Belediye binasında yapılan toplantıda CHP grubundan kimsenin gelmediğini ifade eden Çağatay İpekçi, Dün belediye binasında nihayi kararı vermek için toplandık ama CHP gurubundan kimse gelmedi. Bu bizleri çok üzdü burada kaç kişinin hakkı var. Buz buranin bir an önce yapılmasını istiyoruz. Daha önce arkamızda duran CHP'liler dün arkamızda durmadı.

Editör: TE Bilisim