Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ve CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Karaelmas Gazeteciler Derneğini ziyaret ederek gazetecilerin gününü kutladı.
“AK PARTİ HÜKÜMETİN OLDUĞU BU DÖNEMDE GERÇEKLERİ YAZMAK ÇOK ZOR”
Ziyarette konuşan Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz; “Öncelikle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz. Değerli başkanım dedi ki; kağıda zam geldi, kalıplara zam geldi, matbaa zamlı, gazeteciler artık gazete basmakta zorlanıyor ama dedi ki dijital platformlar da var yani bu doğrultuda da gelişmeler var ama elektriğe de zam geldi. Dolayısıyla bir basın mensubunun, medya çalışanlarının, emekçilerinin şu anda Türkiye’de bu görevi yapması kahramanca ve büyük cesaret isteyen bir iş. Yani hesap kitap yapan birisinin, matematikle toplama çıkarma yapan birisinin kolay kolay tahammül edip de, ayakta kalıp da yapabileceği bir iş değil, çok zor. Ben hem sağlık emekçilerinin, özellikle bu ekonomik kriz ortamında çok cefakar, çok vefakar bir görev yaptığına inanıyorum. Bir diğer ikinci iş kolu da basın emekçilerinin aldığı bu görev çünkü 19 yıllık bir Ak Parti hükümetinin olduğu bu dönemde gerçekleri yazmak çok zor, büyük cesaret istiyor. Hele bir de yerelde gazetecilik yapmak daha da zor ama kamuoyuna doğru bilgiyi aktarmak, adalet duygusuyla bunu yapmak, vicdan duygusuyla bunu yapmak çok önemli. Bu bakımdan ben Zonguldak halkı adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizler Zonguldak’ın, sizler bu ülkenin olmazsa olmazlarısınız. Çok büyük bir renksiniz. Basının özgür olmadığı ve görevini yapmadığı bir ülke ve o ülke de demokrasiden söz etmek mümkün değil. O nedenle ben tüm zorluklara rağmen ayakta kalıp mücadele eden, kendisini ve sektörü sürekli geliştiren Zonguldak’taki basın emekçileri, Millet İttifakı geldiğinde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin lokomotifi olduğu iktidar döneminde, Zonguldak’ın adeta bir gazeteci fabrikası olarak çalışan basın emekçilerinin ve derneklerinin hak ettiği değeri bulacağına inanıyorum ve Zonguldak İlinin yükselen marka değeri ile birlikte, tüm Türkiye ve dünya çapında da burada yetişmiş olan basın emekçilerinin birer marka olacağına inanıyorum. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman onların yanında olacağız, onların daha da büyük isimler olmasına destek olacağız. Ümit ediyorum iktidarımızda bunu hep birlikte başaracağız.”dedi
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Emen CHP heyetine teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim