Basın İlan Kurumundan her ay 30 ila 50 bin lira arasında para alan bir gazetenin isimsiz yazılar ile iş adamları ve bürokratlara adeta “Gel Gel” yapıyor. Bu haberler karşısında Basın İlan Kurumu’nun duyarsız kalması tepkilere neden olurken, ”Pusula Gazetesi “Devlet” desteği ile şantaj mı yapıyor?” sorularını akıllara getirdi.
Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar ve Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’la yakın ilişkisi ile bilinen Pusula Gazetesi imtiyaz sahibi Ali Rıza Tığ almış olduğu bu siyaset desteğiyle adeta yasa ve basın ahlak kurallarını tanımıyor. 
BÖYLE HABERCİLİK Mİ OLUR?
“Savcı ile avukatın aşkı sokağa taştı” ve “Kardeşinin eşiyle aşk yaşayan iş adamı” başlıklı haberleriyle 5N 1 K kuralı tanımayan, kamu yararından uzak, isimsiz, adrese teslim yazıları ile adeta yazmış olduğu kişilere “Gel Gel” yapıyor. 
İNSANLARI AÇIK AÇIK TEHDİT EDİYOR!
Daha önce İYİ Parti eski İl Başkanı Ragıp Bayraktar, Ali Rıza Tığ’ın kendisinden olumsuz haber yapmama karşılığında para istediğini belirtirken, Karaman eski Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı’da Ali Rıza Tığ’ın kendisinden 3 bin 500 TL para istediğini eğer vermezse kendisini olumsuz bir şekilde yazacağını belirtmişti. İş insanı Sami Aydın ise Ali Rıza Tığ’ın kendisinden 10 bin TL istediğini ve vermeyince kendisini yazdığını belirtmesine rağmen Ali Rıza Tığ şantaj kokan haberlerine devam ediyor.  
Elmas TV olarak Zonguldak Basın Savcısını basın ahlak kurallarını ve kişilik haklarını yok sayan Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ hakkında tahkikat başlatmak üzere göreve davet ediyoruz.

Editör: TE Bilisim