Ziyaret sırasında Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veli Köktürk, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ve engelliler katıldılar. Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hüseyin Şirin’e çiçek taktim etti. 

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan yaptığı açıklamada; “3 Aralık Dünya Engelliler gününde tüm engelli vatandaşlarımız adına Hüseyin Başkanımıza çicek taktim ediyoruz. Biz bir gün Değil Her gün engelli vatandaşlarımızın yanındayız. Malum biliyorsunuz belki klasik olacak ama hepimiz bir engelli adayız. O yüzden engellilerimizin engellerini en aza indirmek için ekstra gayret gösteriyoruz. Hem Hükümetimiz hemde Belediye olarak Zonguldak’ta Başkanımız da. Engelli arkadaşlarımız biliyor göreve geldiğimiz günden beri yapabildiğimizin fazlasını yaptık. Böyle güzel bir dernek binasına da sahip olması engelli vatandaşlarımız adına çarşı merkezinde düz ayak ulaşımına kolay olması kolay olması adına mutluyum. Bugün özel bir gün de onları ziyaret etmekten mutluyuz.” şeklinde konuştu. 

Törende bir konuşmasına yer veren, Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hüseyin Şirin, “Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi olarak Birleşmiş Milletler tarafından dünya genelinde ilan edilen engellilerin sorunlarının dile getirilmesi amacıyla 3 Aralık Engelliler Günü ülkemizde de her yıl kutlanmaktadır. Bu yıl ki engelliler günümüze Zonguldak olarak çok mutluyuz. Çünkü yıllardır mücadelesini verdiğimiz dernek ofisimiz ve sosyal amaçlı salonumuza değerli belediye başkanımız Selim alanın yer tahsisi ve bağışçılarımızın destekleri ile kavuşmuş bulunmaktayız. Dünyada ve ülkemizde devam eden COVİD-19 virüsü nedeniyle büyük sıkıntılar yaşamaktayız etkinliklerimizde mecburen mesafe korumak kaydıyla az arkadaşla yapmak zorunda kaldık. Ülkemizde son yıllarda engellilere büyük hizmetler yapılmasına rağmen ulusal bazda engellerin acil çözülmesini beklediği iki konuyu dile getirmek zorundayız. Sağlık kurulu raporları konusunda ki sıkıntı bir an önce halledilmeli engelli olduğu halde yüzde 40 rapor alamayan engelliler sağlam muamelesi görmektedir, engelli maaşlarının bağlanması için uygulanan hane gelir testinden vazgeçilerek yalnız engellinin gelirine bakılması konusu acilen çözülmelidir. Engellilerin kullandığı tüm medikal malzemelerde ki Katkı payları alınmamalı veya minimum düzeye çekilmelidir. 2020 yılı EKPSS ve kura ile kamuya yapılacak olan engelli alımlarında kamuda boş bulunan kontenjanların doldurulmasını tüm engelliler adına talep ediyoruz. Türkiye sakatlar derneği Zonguldak Şubesi olarak ilimizde erişebilirlik noktasında aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı bünyesinde Valilik öncülüğünde kurulan erişilebilirlik izleme ve denetleme komisyonunda başkan ve başkan yardımcısı ile asil üye olarak görev yapmaktayız. İlimizde başta kamu binaları olmak üzere tüm binaları denetlemeye devam ediyoruz. Türkiye sakatlar derneği Zonguldak Şubesi yönetim kurulu olarak tüm ülkemizin COVID-19 virüsünden kurtulması dileğiyle sağlıklı ve mutluluk dolu nice 3 Aralık engelliler günlerinde buluşuruz.” ifadesine yer verdi. 

Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun; “3 Aralık Dünya Engeller gününü kutladı. Yeni Dernek Binasının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum ye konuştu.” dedi. 
Haber: Seval Çetin 
Görüntü: Ekrem Açıkgöz

Editör: TE Bilisim