Türk Eğitim - Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, Memura yapılan maaş zammını değerlendirdi.

Ören, "1 Ağustos'ta başlayan kamu işveren heyeti ile kamu çalışanlarının temsilcileri olan sendikalar ile masaya oturulup başlanan dördüncü dönem toplu sözleşme sona erdi. Yapılan anlaşma sonrası kamu işveren heyeti 2018 yılı için 4+3 buçuk, 2019 yılı için ise 4+5 teklif etti. Bu anlaşma bizi mutlu etmedi. Karşı sarı sendikanın ifadesi ile makbul bir oran, makul bir oran, adilane bir artış değildir. Bu artış bizim beklentilerimizi karşılamanın çok ötesindedir. Bunun anlamı şudur; "Hükümet kaşıkla verdiğini kepçe ile almıştır".

"TOPLU SÖZLEŞME TOPLU MEZARLIĞA DÖNDÜ"

Geçtiğimiz günlerde Memur Sen bir açıklama yapmıştı. Bu teklifi kapalıyız. 'Malum Sen' yani Memur Sen'in değerli Genel Merkez yöneticileri, sizin cilveniz sizin direnciniz 3 buçuktan 4'demi çıkartmaktı. Sonuç olarak üçün birini bile alamadınız. Memur sizin sayenizde bu iki yılı üç buçuk atarak geçirecek. Toplu sözleşmenin toplu mezarlığa döndüğünü ifade ediyoruz.

997 bin üyesi olan Memur Sen'de ki arkadaşlara soruyorum içiniz rahat mı? Çok zamcık dediğimiz bu zamcığa tav oluyorsanız o zaman ben şunu söylüyorum, sizler bizim evimize giden ekmeği engellediniz. Türk eğitim Sen olarak sizlere hakkınızı helal etmiyoruz.

AKP ve 2019 Başkanlık seçimlerinde oy isteyecek taraflar, kimi müdür ve müdür yardımcısı yaptıysanız gidin onlardan oy isteyin. Kimin ekmeğine yağ sürmüşseniz gidin onlardan oy isteğin.

"UTANMAZ ARLANMAZLAR"

Sarı sendikanın utanmaz yöneticilerine sesleniyorum; utanmazlar, arlanmazlar, müptezeller hiç olmazsa o güçlerin aldığını alsaydınız da insanlar size Allah razı olsun derlerdi. Üç kuruşluk müdür yardımcısı alacağız diye insanların ekmeğini sattınız. Bizim ölçümüz Kamu Sen olarak kamu işçilerinin aldığı zamdır. Hükümet işçileri ayırdı. İnsan evladı arasında ayrım yapar mı ? Üst düzey yöneticileri zenginleştirdi. Kendi yandaşlarına az çok unu makarnasını zaten verdi. Allah sizi bildiği gibi yapsın diyorum. Tez zamanda ben Rabbil âlemin bir hesabı olduğunu düşünüyorum. Başınıza büyük şeyler gelecek fakir fukaranın ekmeğinden sofrasından çaldığınız yemekler AKP'nin Hükümeti dahil bu sendikada rol alan herkese haram olsun" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim