Mutlu Çocuklar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (MUÇODER) Başkanı Tansu Yıldırım, son günlerde Zonguldak’ta meydana gelen intihar vakaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Yıldırım’ın açıklaması şu şekilde:

“Bundan bir ay önce “ Bilmiyorum farkında mısınız? Zonguldak’ta intihar vakaları ciddi artış gösteriyor. Bu şehirde bazı şeyler iyi gitmiyor!“ diye bir söylemde bulunmuştum.

Bazıları alay geçti, bazıları her yerde var ne yapalım gibi tavır sergiledi, kimi hak verdi, kimi kaygımıza ortak olduk.

Bu söylemimden sonra o kadar çok yine intihar vakası oldu ki bu şehirde; haddi hesabı yok. Hiç ihtimal vermediğimiz genç kardeşlerimizin yöneldiği yollar, davet edildikleri masalar, zararlı ve kötü akışkanlıklarla da içimiz parçalanmaktadır.

Bölgemizde zararlı alışkanlıklar önlenemez şekilde artış göstermektedir. Bilge liderlerden Aliya İzzetbegoviç’ in dediği gibi “Her şey bittiğinde hatırlayacağımız; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır!”

Bu sözü her zaman kendime felsefe edinmiş, mücadeleme rehber eylemişimdir. Ülkemizin gidişatı ve şehrimiz Zonguldak’ın sorunları ortada ama gençler, çocuklar...

Bugün bütün ön yargılarımızı, alışkanlıklarımızı ve/veya ezberlerimizi bir tarafa koyarak çocuklarımız ve gençlerimiz için bir şeyler yapmalıyız. Bu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere biçtiği görev, insanlık değerlerinin sunduğu vicdani bir borçtur.

Eminim çocuklarımız ve gençlerimiz için sizler de kaygılar yaşıyorsunuz, gelin bir olalım, birlikte olalım ve bir şeyler yapalım. Ben tüm gücümle mücadele etmeye hazırım ama tek başıma bir hiçim; birlikte daha güçlü bir şekilde çocuklarımızın hayatını güzelleştirelim.

Sevgi ve Saygılarımla…”

Editör: TE Bilisim