TTK'dak vaka sayıları hakkında bilgi veren Başkan Yeşil, ayrıca ruhsatsız maden ocağında göçükte bir kişinin hayatını kaybetmesinin ardından önemli açıklamalarda bulundu.
Öte yandan, Armutcuk'ta ki sahte sağlık raporu skandalının ardından olağanüstü kongreye gidilmesini değerlendiren Yeşil, yaşanan olayın hoş olmadığını ifade etti.
'VAKA SAYIMIZDA DÜŞÜŞ VAR'
VAKA sayıları hakkında bilgi veren Başkan Yeşil: "Türkiye'm gündemine vaka artışı ile gündemdeyiz. TTK'da vaka sayısı 30'a düştü. Düşüşler var, denetimler yapılıyor. PCR sorgulaması başladı, aşılama da yüzde 80 geçildi. Yevmiyesi kesilen yok."
'BİLEREK ÖLÜME GİDİYORLAR'
Ruhsatsız maden ocakları için toplantı yapılması gerektiğini söyleyen Yeşil: "Zonguldak'ın acı gerçeği ruhsatsız ocaklar. Bu ocaklar yıllardır bölgemizin kaderi. Bu arkadaşlarımızın neden iş sağlığı ve güvenliği olmadan bile bile ölüme gidiyor. Gündemimiz ekonomi, geçinmek için o ocaklara giriyor. Daha sağlıklı imkanlarda çalışmaları gerektiğini söylüyoruz. Yerin altından çıkması gereken kömür var, bu arkadaşlarımız burada istihdam edilebilir diyoruz. Bile bile ölüme gitmelerini sebebi araştırılmalıdır. Ne yazık ki elim kazalar sonucu hayatlarını kaybediyorlar, bu bizi üzüyor. Kaçak ocaklarda çalışmak ve çalıştırılmak doğru değil. Sebebi tamamen geçim sıkıntısı. Yetkililerinde olduğu daha geniş platformlarda bunların konuşulması gerekiyor."
'YAŞANAN OLAY HOŞ OLMADI'
Başkan Yeşil: "2016 yılında yaşanan bir olay vardı. O dönemde yapılanlar kurum müfettişlerince incelendi. Yapılan incelemede arkadaşların bu raporları aldığı ortaya çıktı, kurumun bir zararı yok. Kararı yargı verecek, şeriatın kestiği parmak acımaz.
Yaşanan olay hoş değil, kimse istemez olağanüstü kongreyi. Bizler bu kararı almak zorundaydık. Rapor olayının yeniden gündeme gelmesi arkadaşlarımızı rahatsiz etti. 31 Ekim'de Armutcuk şubemizde kongremizi gerçekleştireceğiz."

Editör: TE Bilisim