Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından desteklenen, dünyanın en prestijli model uydu yarışmalarından biri olan  CanSat Competition 2021  yarışmasında finale kalan Grizu-263,  dünyanın bir çok üniversitesini geride bırakarak  model uydu yarışmasını dünya 4'üncüsü olarak tamamladı 
Grizu-263 uzay takımı, bu başarısıyla ilk 20’deki tek Türk takımı olarak ülkemizi bu yılda başarıyla temsil etmiş oldu.
Elde edilen başarının ardından, ZBEÜ Rektörlük binasında da toplantı düzenlendi. 
Toplantıya, 
ZBEÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Çufalı, Takım Danışmanı ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Ekmekçi, 
Takım Kaptanı Çağla Aytaç Dursun ve Grizu-263 Uzay Takımı öğrencileri katıldı.
ZBEÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Çufalı, takımın elde ettiği başarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

ÇUFALI; "BU BAŞARI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ" 

Çufalı: "Grizu 263 takımımız başarılarına bir başarı daha ekledi. Katıldıkları yarışmada 4. oldular. Bu başarı bizim içinde çok önemli. Bu başarıyı korumak, çok daha fazla önemli. Kendilerini tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. Bu başarılar yerleşmeye başladı. Diğer takımlarında başarılı olması için ön ayak oluyor. Pandemi sürecinde çalışmalarımız biraz duraksadı ama yine de devam ettik." dedi. 
EKMEKÇİ; "SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ" 

Ardından, Prof.Dr. Bülent Ekmekçi konuştu. Ekmekçi, "Sürdürülebilir bir başarı çok önemli. İki dünya ikinciliği, iki dünya dördüncülüğümüz var. Temel mühendislik yapısı üzerine kurgulanmış bir çalışma mevcut. Bende bu süreç içerisinde öğrencilerimden çok şey öğrendim. Basta sayın Rektörüme, hocalarıma ve öğrencilerime çok teşekkür ederim." ifadelerine yer verdi. 

DURSUN; "PANDEMİ GİBİ ZORLU BİR SÜREÇTE BİZ BUNU BAŞARDIK" 

Takım Kaptanı Çağla Aytaç Dursun da: "Pandemi gibi zorlu bir dönemde biz bunu başardık. Biz fedakarlık yaptık, ailelerimiz fedakarlık yaptı. Uzaktan eğitim sürecinde bizler burada kalarak çalışmalarımızı sürdürdük. Buradan herkese teşekkür ediyorum. 5 yıl önce bu takimi kurduğumuzda, sürdürülebilir bir başarı için söz vermiştik. Her sene yenilenen takımlarla başarılarımızı devam ettireceğiz." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim