Ailesiyle birlikte şartları çok kötü bir evde yaşayan 13 yaşındaki Bensu Tabaklı , hayal ettiği evin resmini renkli kalem boyalarla kağıda çizdi. Çizdiği evin hayaliyle yaşayan yüzde 25 zihinsel engelli Bensu Tabaklı, "Bir Bot Bir Mont Kampanyası" için evlerine gelen CHP’li kadınlara hayalindeki evin resmini gösterdi. Çocuğun hayali karşısında oldukça duygulanan kadınlar, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, CHP Çaycuma İlçe Kadın Kolları Başkanı Senem Ağzıküçük, Yardımcısı Damlanur Türkyılmaz ile birlikte bu evi hayata geçirdi. İlk olarak Bensu’nun hayalindeki ev hayata geçirildi. Ardından içine yeni eşyalar alınarak ev düzenlendi. Yeni evlerini gören Bensu ve ailesi çok mutlu olduğunu ifade etti.

“BİR ÇOCUĞUMUZUN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Bir çocuğun hayalini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çaycuma İlçe Kadın Kolları Başkanı Sanem Ağzıküçük; “ İl Kadın Kolları Başkanlığımızın başlatmış olduğu bir mont, bir mont kampanyası vardı. Bizde bu kampanya doğrultusunda köylerde çocuklara mont ve bot dağıtırken, Bensu ve ailesi ile tanıştık. Bensu’nun annesi Filiz hanımı tanıdık. Kendisinin 3 tane çocuğu var. Yaşadıkları evin şartlarını görünce içimiz sızladı. Evin fiziki yapısı çok kötüydü. Filiz’in büyük kızı olan Bensu bir tane foto çizmiş. Bizlere çizdiği fotoyu gösterdi. “Keşke böyle bir evimiz olsa” dedi. Kendisinin güzel bir ev hayali vardı. Bizlerde ne yapabiliriz diye düşündükten sonra evi yaptırabilir miyiz diye bir toplantı yaptık. Sonunda gerçekleştirdik. Bu anlamda çok mutluyuz. Kadınların el ele verdiğinde neleri yapabileceğini gösterdik. Bensu ve ailesi mutluluk içinde bu evde yaşarlar inşallah” dedi.

“BENSU İLE BİZDE MUTLU OLDUK”

Kendilerine destek veren herkese teşekkür eden Cumhuriyet Halk Partisi Çaycuma İlçesi Kadın Kolları Başkan yardımcısı Damlanur Türkyılmaz; " Bu evde üç tane çocuk yaşıyor. Bizler evi gördüğümüzde evin gerçekten fiziki yapısı çok kötüydü. Yaşanılan evin su bağlantısı bile yoktu. Taşıma su ile ihtiyaçlarını gideriyorlardı. Evde çatı mevcut değildi. Evin her yeri akıtıyordu. Bir ailenin yaşayabileceği yaşam statüsünde değildi. İlk başta başarabilir miyiz diye düşündük ama başardık. Çok mutluyuz bu anlamda. Kadınlarımızın bir olma gücünü gösterdik. Bensu’nun kavuşmak istediği bir ev vardı. Bize çizmiş olduğu resmi göstermişti. Bensu’nun hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim