Zonguldak'ta dün yaşanan silahlı kavgada ölen amca ve 16 yaşındaki yeğeni gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Cenaze namazını kıldıran ilçe müftüsü, "Bir anlık olan bu olayı bir kaza olarak kabul edeceğiz değerli büyüklerim. Bu konudaki barışçıl tutumları, kardeşçe tutumları sürdüreceğiz. İnşallah böyle bir sıkıntı olmasın bundan sonra" şeklinde çağrıda bulundu. 


Zonguldak'ta dün gece saatlerinde Kumtarla köyünde meydana gelen olayda yaşamını yitiren 16 yaşındaki Uğur Akyüz ve 35 yaşındaki amcası Soner Akyüz'ün otopsi işlemleri tamamlandı. Cenazeleri Kozlu Belediyesi'ne ait cenaze aracına konulan amca ve yeğen Kumtarla köyüne getirildi. Olayda yaşamını yitiren Şeref Akyüz'ün cenazesi otopsi işlemleri için hastane morguna kaldırıldı.
İkindi namazının ardından amca ve yeğenin cenaze namazlarını ise Kilimli İlçe Müftüsü Nedim Özkal kıldırdı. Amca Soner Akyüz'ün bekar olduğu öğrenilirken 16 yaşındaki yeğeni Uğur Akyüz'ün de lise öğrenimine devam ettiği belirtildi.

Müftüden ‘barış' çağrısı
Cenaze namazı öncesinde cemaate seslenen Nedim Özkal, barış mesajı verdi. Yaşanan olayın sinir kazası olduğuna vurgu yapan Özkal, "Bir anlık bir olay. Hani trafikte kaza olur ya bir anlık kaza olur. Ben buna da sinir kazası diyorum. Sinire hakim olamama kazası. Peygamber Efendimize soruyorlar. ‘Bizi kurtaracak, cennete gidecek yol söyle' diyorlar. O da sinire karşı sabretmeyi söylüyor. Çok sinirlendin, aşırı derecede sinirlendin ya. O andaki sabır en kıymetli sabırdır. Allah cümlemizi, kardeşlikten, birlikten, beraberlikten, barıştan, sevgiden ayırmasın. Bir anlık olan bu olayı bir kaza olarak kabul edeceğiz değerli büyüklerim. Bu konudaki barışçıl tutumları, kardeşçe tutumları inşallah böyle bir sıkıntı olmasın bundan sonra" diye konuştu.

Hem eşini, hem oğlunu hem de kayın biraderini kaybetti
Olayda kayınbiraderi, eşi ve oğlunu kaybeden Nursel Akyüz, kayınbiraderi ve oğlunun cenaze namazının kılındığı sırada gözyaşı döktü. Oğlunun ve eşinin ardından "Vah yavrum, kıymetli yavrum" diye feryat eden Nursel Akyüz'ü yakınları teselli etti. Akyüz, cenaze namazının kılındığı sırada bölgeden uzaklaştırıldı. Amca ve yeğenin cenazeleri kılınan namazın ardından defnedilmek üzere aile mezarlığına götürüldü. Öte yandan olayda yaşamını yitiren Şeref Akyüz'ün Atatürk Devlet Hastanesi'ndeki otopsi işlemlerinin ardından toprağa verileceği öğrenildi.



Olay
İddialara göre Kumtarla köyündeki meydandaki kınaya katılan Şeref Akyüz (39), oğlu Uğur Akyüz (16), kardeşi Soner Akyüz (35) tartışmanın yaşandığı kına sonrası yanlarına komşuları Tolga Köse'yi (19) de alarak 67 SL 348 plakalı otomobille Erdem A.'nın evinin önüne gitti. Burada devam eden tartışma sonrası Erdem A. da elindeki pompalı tüfekle araca hedef gözetmeksizin ateş etti. Erdem A.'nın evlerinin taşlandığını ve sonrasında da aile yakınlarının da sokağa çıktığını ve silah sesi duyması üzerine evdeki pompalı tüfeği aldığı öne sürüldü. Şeref Akyüz kaldırıldığı Atatürk Devlet Hastanesi'nde, kardeşi Soner Akyüz ve oğlu Uğur Akyüz de kaldırıldıkları BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamlarını yitirdi. Suçunu kabul ettiği öğrenilen Erdem A.'nın Cumhuriyet Savcılığı'ndaki sorgusu sürüyor. 

Editör: TE Bilisim