Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, partisince düzenlenen belediyeleri ziyaret programı kapsamında Çaycuma Belediyesini de ziyaret etti. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, yanında Antalya Milletvekili Cavit Arı, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz, CHP Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk ve bazı il, ilçe yöneticileriyle gelen Seyit Torun’u makamında ağırladı. Başkan Kantarcı Belediye Meclisi Salonu’nda belediye çalışmaları hakkında verilen brifingin ardından, konuklarına, yeni hizmete giren Atatürk Spor Merkezi’ni de gezdirdi. Başta yüzme havuzu olmak tesisin tüm ünitelerini gezen CHP heyeti, gördüklerinden çok memnun kaldığını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Kantarcı ile Seyit Torun spor merkezinde kısa süre masa tenisi de oynadı.

KANTARCI: “SERBEST BÖLGE TARIM ALANI İLAN EDİLSİN”

Belediye çalışmalarıyla ilgili verilen brifing sırasında, bölgenin içinde bulunduğu sorunların çözümü için önerilerini de sıralayan Başkan Kantarcı, “Filyos Vadisi’ndeki planlamalar doğal alanları tahrip edecek şekilde yapılıyor. Endüstri Bölgesi’nin bir bölümünün TPAO’ya devredilmesinin ardından, yeni alan kazanmak için bölgenin genişletilmesi gündemde. Bu da yapıldığı takdirde, etrafımızdaki tarım alanları tamamen yok olacak. Maalesef Filyos Vadisi’ni kaybetmek üzereyiz. Saltukova Köprüsü’nden Bakacakkadı’ya kadar uzanan bölgenin mutlaka tarım alanı olarak korunması lazım. Bunun için de Serbest Bölge’nin olduğu alanın ‘tarım alanı’ olarak ilan edilmesi gerekiyor” dedi.

KANTARCI: “FİLYOS VADİSİ İDARESİ KURULSUN”

Vadi boyunca kaymakamlıklar, belediye başkanlıkları, muhtarlıklar gibi birçok özerk kurumun söz sahibi olduğunu söyleyen Kantarcı, “Birçok kurum işin içinde ama herkesin projeden beklentisi ve kurgusu farklı. Hal böyle olunca bölgenin doğru bir şekilde planlaması mümkün olmuyor. Şu anda her şeye plansızlık hakim. Bulunan her boş yere bir şeyler yapılmaya çalışılıyor. Bunun önüne geçilmesi için mutlaka Filyos Vadisi İdaresi’nin kurulup planlamanın bir elden yapılması lazım” dedi. Kantarcı, konuşmasında, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuklarına teşekkür de etti.

TORUN: “BELEDİYELERDE BAŞARDIK, ÜLKEMİZDE DE BAŞARACAĞIZ”

Çaycuma’da güzel çalışmalar yapıldığını söyleyen CHP Genel Başkanı Seyit Torun, “Konuşulanları not ettim. Bu konular üzerinde çalışmalarımızı yapacağız. Yapılan sunumda anlatılanların bizi çok mutlu ettiğini ifade etmeliyim. Bizler, gönül rahatlığıyla, buralarda yapılanları örnek göstererek, ‘Belediyelerde başardık, ülkemizde de başaracağız. Tüm sorunların çözümüne talibiz’ diyebileceğiz. Hepimizin üzerinde tarihsel sorumluluk var. Ülkeyi içinden bulunduğu durumdan çıkarmak için tam bir dayanışma ve güç birliği içinde çalışmalarımızı sürdürmeliyiz” dedi.

Editör: TE Bilisim