Meclis toplantısında önce Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi parti tarafından meclise, yerel basına destek olunması amacıyla, meclis kararlarının basın ilan Kurumu aracılığı ile resmi ilan şartlarında resmi ilan alan bir yerel gazetede yayınlanarak desteklenmesi konusunda önerge verildi.
Öner basın'a sadece Zonguldak Belediyesi dgeye Ak Parti grubu tarafından, "yereleğil tüm belediyeler destek olmalı ve tüm Belediyeler bu konuda bir konsensüs oluşturulursa kabul edebiliriz. Sadece Zonguldak belediyesi olmaz"diyerek red oyu verildi. 

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve AK Parti grup başkanvekili Bekir Selçuk yerel basını destekleme konusunda hemfikir olduklarını ancak bunun sadece Zonguldak Belediyesi ile sınırlı kalmaması gerektiği yönünde görüşlerini ifade ettiler.

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyesi Turgut Aydın,Zonguldak meclis başkanı Ömer Selim Alan'a sahil projesinde yer alan elektrik trafosunun kaldırılması yönünde önerge verdi.Ayrıca “Zonguldak limanında emeklilerin uğrayabileceği vakit geçirebileceği ucuz çay içebileceği kitap okuyabileceği internete girebileceği bir fiziki mekânın oluşturulması gerektiğini, Ayrıca belediyenin geçici abonelik ve kademeli su tarifi ile limandaki trafonun kaldırılması gerektiği yönünde Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan'a önerge verdi.

Ak Parti grup Başkanvekili Bekir Selçuk, maden mühendisi odasının zaten kütüphane ve internet imkânına kavuşturulacağını ve emeklilerin ve tüm yaş grupları insanlarının burada çok rahatlıkla vakit geçirebileceği bir mekan haline dönüştürüleceğini söyledi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan'da yaptığı konuşmada,Turgut Aydın'ın emekliler ile ilgili oluşturulması gereken fiziki mekan konusuna sıcak baktıklarını ve değerlendirilebileceğini ifade etti. Başkan Selim Alan, Ayrıca Zonguldak Kent merkezindeki trafoların yenileneceğini ancak fevkani köprüsü üzerinde bulunan trafonun ise adeta bir ucube gibi olduğunu ancak esnafların o trafodan sağlanan elektrik ile enerji ihtiyacı'nı karşıladığından dolayı o trafo'yu Çamlıca kulesi gibi Zonguldak resimleri ve logosuyla boyayarak güzelleştirilerek değerini ifade etti.

MECLİSTE BELEDİYE BAŞKANINA TOPLU TAŞIMACILIK ÇEVRE BAKANLIĞI İLE PROTOKOL İPTALİNİDE KAPSAYAN İLK 8 MADDE PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

Belediye bünyesinde görev yapmakta olan memur zabıta personellerinin 2022 yılı fazla çalışma ücretlerinin belirlenmesi,

Belediye bünyesinde görev yapmakta olan memur itfaiye personellerinin 2022 yılı fazla çalışma ücretlerinin belirlenmesi,

Vodafone Net İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından şehirde yapılacak olan çalışmalarda; Belediyeye ödeyeceği kazı metre tül fiyatın belirlenmesi, tahrip olan yerlerin ilgili şirkete bedelsiz yaptırılması; bu konularda yazışma, sözleşme yapılabilmesi ve tüm bu hususlarla ilgili olarak da Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi,     

Zonguldak Belediye Başkanlığı 2022 Mali Yılı Gelir Tarifesinde bulunan Katlı ve Kapalı Otopark Ücretlerinde değişiklik yapılması talebi, T.C Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Zonguldak Belediye Başkanlığı Arasında 6306 Sayılı Kanun Kapsamında Yapılacak Dönüşüm Uygulamalarına İlişkin İşbirliği Protokolü”nün iptal edilmesi, Maliye Hazinesi adına devri yapılan ve Bakanlıklarına tahsis edilen hissemize karşılık tespit edilen 36.100.000,00.-TL’nin 10.000.000,00.-TL.’nın nakit olarak Belediye Başkanlığı hesabına yatırılması ile geriye kalan kısmının aynı olarak ödenmek suretiyle Belediye ile mahsuplaşılması, tüm bu hususlarla ilgili olarak Kurum ve Kuruluşlarla yapılması gereken iş ve işlemler için Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’a yetki verilmesi, İlimizde bulunan hatlarda toplu taşıma hizmetinin ifasını sağlamak amacı ile ihale veya ihalelerde kiralamaya konu olacak hat sayısının tespiti ve bu konuda yapılacak ihale veya ihalelere esas alınacak şartname veya şartnamelerde belirlenecek tüm şartların belirlenmesi konusunda Belediye Başkanına yetki verilmesi ve de kiralamaya konu olacağı tespit edilen hatların her hat tek tek, bütün halinde veya gruplar halinde Belediye Encümeni tarafından 10 yıla kadar hat kiralama ihalesine çıkılması hakkındaki yazısı, Zonguldak Belediyesi Su ve Kanalizasyon Hizmetlerinde Uyulacak Usul, Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliğinde değişiklik yapılması talebi oybirliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Mecliste, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından TOKİ aracılığıyla Tepebaşı Mahallesi'nde yapılması planlanan 100 konut'ta, çıkan teknik sıkıntılar sebebiyle Terakki Mahallesi'nde yapılmasını içeren; Zonguldak İli, Merkez İlçesi, Terakki Mahallesi, 1712 ada, 1 nolu parsel ile 1715 ada, 2,4 ve 5 nolu parsellere yönelik çizilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği teklifi Zonguldak İli, Merkez İlçesi, Terakki Mahallesi, 1712 ada, 1 nolu parsel ile 17,15 ada, 2,4 ve 5 nolu parsellere yönelik çizilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi yazıları oy birliğiyle imar komisyonuna gönderildi.

Bir sonraki Meclisi'nin 4 Şubat 2022 tarihinde toplanmasına karar verilerek birleşim sona erdi.

Editör: TE Bilisim