Göreve geldiğinden bu yana “Belediye de 400 işçi fazla, maaşları nasıl ödeyeceğim diye geceleri uyuyamıyorum” diyen Ereğli Belediye Başkanının 8 ayda işe aldığı 39 kişiden 10’u, yüksek maaşlı danışman. Başkanın deyimi ile “Batık” belediye kasasından danışmanlara her ay asgari ücretin %300, % 330 ile % 350’si arasında değişen oranlarda maaş ödeniyor. Danışmanlara bir ayda ödenen bedel, 40 asgari ücretlinin bir aylık maaşına eş değer.

Seçim sürecinde “Belediye işi Tecrübe İşi” sloganı ile öne çıkan Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın, 2014 yılında 999 personelle devrettiği belediyeyi, 2019 yılında 1150 işçi ile devralmasına rağmen , “400 işçi fazla” algısı yaratması tartışılırken, 8 ayda 10’u danışman toplam 39 kişiyi işe alması ve danışmanlara yüksek ücretler ödemesi de şaşkınlık yarattı.
"BATMIŞ" DEDİĞİ BELEDİYEYE 10’U DANIŞMAN 39 KİŞİ ALDI !.
Başkan Posbıyık’ın “Belediye işi Tecrübe İşi” sloganına karşın 10 danışmanla çalışması başka bir tartışma konusu. Göreve gelir gelmez Basın, Kültür, Turizm, Mali İşler, Erdemir ve siyasi konularda toplam 10 danışmanı işe alması bir yana, söz konusu danışmanlara yüksek ücretler ödemesi de tartışmaları beraberinde getirdi.
ASGARİ ÜCRETİN % 350’Sİ ORANINDA MAAŞ !.
Belediye de 400 işçi fazla, maaşları nasıl ödeyeceğim diye geceleri uyuyamıyorum” diyen Başkanının danışmanlarına ödediği aylık maaşlar dudak uçuklatıyor. Söz konusu 10 danışman, asgari ücretin % 300-330 ve 350’si oranında değişen ( 8 bin 154 ile 8 bin 513 lira ) arasında değişen rakamlarda maaş alıyor. Söz konusu rakamlar Ereğli Belediyesi’nde şirket personeli olarak asgari ücretle çalışan 40 personelin aylık maaşlarına eşdeğer.
MAAŞ YETMEDİ, LOJMAN TAHSİS ETTİ !.
Ereğli Belediye Başkanı Danışman olarak şehir dışından getirerek Basın ve Kültür işlerinde görevlendirdiği bay-bayan çiftte maaşları dışında lojman jesti de yaptı. Eski Başkan lojmanını Belediye Meclis kararı ile Konukevi’ne çeviren Başkan, söz konusu lojmanı da bu danışmanlara tahsis etti. 8 aydır Konukevi’nin konukları hep aynı!.
DANIŞMANA VAR, ŞİRKET PERSONELİNE YOK !.
Başkan Posbıyık, seçim sürecinde “Göreve gelir gelmez personele 3 aylık farklarını ödeyeceğim. Yol ve yemek ücretlerini arttıracağım” sözünü henüz tutmazken, buna karşılık mevcut personelin içerde biriken izinlerini zorunlu olarak kullanmaya zorlaması, Belediyeye su borcu olan personellere de borçlarının maaşlarından kesilmesi için imza attırması da tartışma konusu oldu.

kaynak:Ereğlifm

Editör: TE Bilisim