İYİ Parti İl Parti İl Başkanı Yavuz Erkem, Zonguldak Belediyesinin projelerinin, Gazipaşa'daki trafik düzenlemesi ve hafta sonu yapılan delege seçimleri ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Zonguldak Belediyesinin TOKİ'ye yaptıracağı projeler ile ilgili açıklamalardan bulunan Yavuz Erken, Yıllarca yöneticilik yaptım, TOKİ'nin çalışma sistemini biliyoruz. TOKİ karşılıksız hiç birşey yapmaz. Belediye TOKİ'ye taahhüt etti. Açıklasın diyerek şunları söyledi:

"BU PROTOKOL BELEDİYE MECLİSİ'NE GEÇİRİLDİ Mİ GETİRİLMEDİ Mİ"

"Tabii belediyenin birtakım yani fevkani köprüsü de dahil kargo alanda dahil orada TOKİ ile birlikte yapacağı bazı projelerden bahsediliyor. Ama burada benim söylemek istediğim bir husus var ki bu çok önemlidir. Nedir o altını çize çize belirtiyorum. TOKİ hiçbir şeyi karşılıksız yapmaz.TOKİ yerel yönetimlerle veya bir kamu kurumu ile protokol yapıp işbirliği içerisinde bunları gerçekleştirir.Bir kaynak sağlar ve bu kaynağında kabinde geri dönüşümünü sağlar. Onun için ben bu tip işlemler yapılırken gerek o Şubat ayında ihaleye çıkacak diye ben de basından okudum. Burada belediyeye şu çağrıda bulunuyorum. Bu yapılacak olan projeleri gerçekleştirecek olan TOKİ bunu belediyenin neyi karşılığında yapıyor. Yani belediye bunun karşılığında bu yapılacak işler karşılığında TOKİ'ye ne taahhüt etti. Belediye  meclis'ine getirildi mi getirilmedi. Benim bildiğim getirilmedi. Ama ben Zonguldak kamuoyuna bunun açıklanmasını özellikle arzu ediyorum. Zonguldak halkının da bunun bilmesinin en doğal hakkı olduğunu ifade ediyoruz. Biz projelerin yapılmasına karşı değiliz zaten niye bugüne kadar oraların geciktirildiği de herkesin malumu niye şimdi bir anda bunlar hızlandı niye yerel yönetim belediyeye geçtikten sonra yani belediye el değiştirdikten sonra hızlandı niye kamu kurumları buraya ilgi duymaya başladı . Bunun cevabını en güzel şekilde Zonguldak kamuoyu verecektir. Ama benim belediyeden beklediğim sorunun cevabı TOKİ'ye belediye olarak ne taahhüt edildi, belediye olarak ne gibi bir protokol yapıldı. Bu protokol belediye meclisi'ne geçirildi mi getirilmedi mi. Getirilmediyse niye getirilmiyor. Yok belediye kaynakları ile yapılacaksa da o zaman bu sözümü geri alırım derim ki tamam belediye kaynakları ile yapılacak teşekkür ediyoruz. Ama TOKİ ile birlikte yapıyoruz dedikten sonra da o zaman haklı olarak benim çünkü yıllarca bu işin içinde bulunduk. TOKİ karşılıksız bir işi yapmaz. Dolayısıyla bu yapılacak projeler karşılığında TOKİ'ye ne taahhüt edildi. Belediye olarak ne verildi. Biz bunun açıklamasını Zonguldak halkı adına sormak istiyorum ve soruyorum".

"İLK KONGRE 8 ŞUBATTA BAŞLIYOR"

Delege seçimlerinin hafta sonu itibari ile yapıldığını ilçe kongrelerinin ise 8 Şubatta başlayacağını belirten Yavuz Erkmen şunları söyledi: 

"Genel merkezimizin genelgesi doğrultusunda 31 ocak'a kadar tüm Türkiye'de delege seçimlerinin bitirilmesi istenmişti. 1 Şubat itibariyle de bildiğiniz üzere tüm yine Türkiye'de ilçe ve akabinde il kongreleri yapılacak. İşte buna hazırlık olarak ilk etapta bizim üye sayısı 400'ü geçen tek ilçemiz olan Merkez ilçede delege seçimleri gerçekleştirildi. 497 üye arkadaşımız 400'e delege seçimi için yani 400 kişilik delege seçimi için oy kullandı. Tabii oy kullanmaya gelmeyenler de var ama 497 oy üyenin oy kullanma hakkı vardı. Sonuç itibariyle dün büyük bir olgunluk içerisinde ve en ufak bir ne sözlü ne fiile en ufak bir olay yaşanmadan netice akşam alındı ve büyük olgunluk içerisinde geçen bu delege  seçimlerine partililerimiz ilgi gösterdi ben ilgi gösterip buraya kadar gelip oy kullanan tüm arkadaşlarımıza üyelerimize teşekkür etmek istiyorum. Sonuçta demokrasinin bir güzel örneğini sergilemiş oldular. Bundan sonra bildiğiniz üzere ayın 1'inden itibaren kongreler başlıyor. Bizde ise ilk kongre 8 Şubatta başlıyor.  Mart'ın ilk haftası ne kadar devam edecek ilçe kongreleri ve 22 Mart'ta da İl kongresi yapılmak suretiyle sonuçlanacak. Biz şimdiden bütün ilçelerdeki yeni oluşacak oluşumlara ve il kongresinde seçilecek olan arkadaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun diyoruz başarılar diliyoruz.
Hem de delege olan arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.  Sonuç itibariyle önemli olan demokrasinin kazanmasıdır. Bizim açımızdan İyi Partinin birlik bütünlük içerisinde seçimlerden çıkıp sonuçta Türkiye'nin meselelerine odaklanmasındır. Bizim tüm amacımız budur şu anda bunun için çalışıyoruz. Herkesin partiye sahip çıkmasını tüm üyelerimizin partiye sahip çıkmasını bir birlik bütünlük içersinde kongrelerinde en güzel şekilde olgunlukla demokrasiye yakışır şekilde gerçekleşmesi en büyük temennimizdir".

"EN KÖKLÜ ÇÖZÜM MİTHATPAŞA TÜNELİNİN AÇILMASIDIR"

Kent merkezinde yeni hayata geçirilen trafik akışı uygulaması için şimdiden olumlu veya olumsuz bir düşünce belirtmenin yanlış olacağını deneme sonucunun uygulama sonunda belli olacağını dile getiren Erkmen şunları söyledi:

"Zonguldak'ta trafik sorunu geçmişten beri her zaman önceliğini koruyan sorunlardan bir tanesidir. Merkezde bildiğiniz üzere benim zamanımda o kargo alanından belediyenin arka tarafından Kızılay Kan merkezine doğru açtığımız yol büyük bir nefes aldırmıştı. Eskiden her şey gelip Gazipaşa'da düğümleniyordu. O bir nefes aldırdı. İşte bunun gibi aslında bir takım alternatif yolların yapılması şehir trafiği daha da rahatlatır. Bunlarında önceliği Mithatpaşa tünelidir. Eyer Mithatpaşa tüneli açılıp da Ankara tarafından gelen araçlar Kilimli istikametine doğru şehrin içine girmeden oradan gidecek olurlarsa o Zonguldak trafiğin aslında köklü bir çözüm getirecektir. Tabii bunların bir an önce gerçekleşmesi hepimizin arzusudur ama bunlar yapılıncaya kadar da zorunlu olarak trafiği rahatlatmak için birtakım kararlar alınıyor sanıyorum. Zonguldak'ta yetkili arkadaşlarımız da bir trafiği rahatlatma düşüncesiyle yeni karar aldılar tabi bu kararın uygulanmasına birkaç gün bakmak lazım. Eğer sonuç itibariyle şu anda okullarında tatilde olması dolayısıyla tam bize bir fikir vermez ama okullar açıldıktan sonra da bir bakmak lazım. Belli bir süre izledikten sonra eskiye göre daha mı iyi oldu daha mı kötü oldu bunun bir kıyaslamasını yapıp iyi oldu ise devam etmek lazım. Ama eğer eskiye göre çok fazla bir fayda getirmiyorsa da o zaman kararı tabii ki tartışmak lazım. Onun için şimdiden bugün de ama olumlu ama olumsuz diye bir deyim kullanmamız yanlış olur izleyelim görelim ona göre hepimiz fikrimizi veririz. Mithatpaşa tünelenin  bir an önce bir defa ödeneğinin bir defa bir an önce sağlanıp bunun bitirilmesi lazım".

"HALKA DOĞRUYU SÖYLEMEK LAZIM"

Projeler konusunda halkı yanlış bilgilendirildiğini belirten İl Başkanı Yavuz Ermen, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Ben bundan yaklaşık 1 yıl kadar önce yine söylemiştim.  Halka doğruyu söylemek lazım.
Halkı arkamıza alıp da bir baskı unsuru yaratılalım. Yani ayrılan ödenek belli Türkiye'nin şu andaki ekonomik şartları içerisinde yeni yatırımlara ayırdığı kaynaklar belli. Devam edenlerin ise belli bir fiziki anlamda gerçekleşmesini bulanlara devlet şu anda yatırım ödeneği tahsis ediyor. O nedenle buranın önemini Zonguldak'ın şu anda buna bir an önce kavuşması gerektiğini hep birlikte sadece ne bir tek eksiklik olarak değil tüm kamuoyu olarak tüm Sivil Toplum örgütü olarak bunun arkasında durup bir an önce gerçekleşmesi için ağırlığımızı koymamız lazım yoksa kamuoyunu böyle aldatma demeyeceğim ağır olur ama hani ağzına bir parmak bal sürmek gibi hani devam ediyor anlamında bir takım söylemlerle bu işi geçirirsek en Zonguldak'a kötülük yaparız hem de gerçekleşmesini öne çekmemiş oluruz. Halbuki amacımız onun daha öne çekilmesidir". dedi.

Editör: TE Bilisim