MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, yaklaşan yerel seçimler öncesinde, MHP'nin muhtemel aday adayı olabileceği Eski Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen ve eski Zonguldak Belediye Başkanı Zeki Çakan'ın adaylık süreçlerini değerlendirdi.

MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan konuyla ilgili yaptığı açıklamada,"Kamuoyunda ciddi manada destek aldığımızı görüyorum. Gerek Zeki Çakan olsun gerek Yavuz Ermen konusunda Zonguldaklı vatandaşlarımızdan ciddi manada bir destek görüyoruz. Demek ki teşhis doğru teşhis yerinde bu isimlerle yola çıkıldığı takdirde, olacak gibi görünüyor tabii ki buradaki belirsizlik şudur bazı köşe yazarlarımızda yazmışlar. Zonguldak'ın büyükşehir olmasıyla alakalı resmi bir açıklama gelmediğinden dolayı net bir şey yok. Ancak biz bu konuda çalışmalar olduğunu duyuyoruz.

"ZONGULDAK NEDEN BÜYÜKŞEHİR OLMASIN?"

Eğer bu yalansa eğer bize gelen bilgilerde bir yanlışlık varsa bunu düzeltecek olan makamlar da bellidir. Zonguldak neden büyükşehir olmasın, neden Zonguldak biraz moral kazanmasın bu şehir her türlü kaybetmek zorunda mı? Bizim isteğimiz de bu manada büyükşehir olması yönünde. Zonguldak'ın yeni bir morale yeni bir motivasyona ihtiyacı olduğundan dolayı söylüyorum. Tabi şartlar eğer bu şekilde devam ederse hem büyükşehir adayı lazım hem de merkez ilçe adayı lazım. İşte bu ikili muhteşem ikiliyi ortaya koyuyor. Eğer Zonguldak büyükşehir değil de normal il olarak devam ederse, iki değerli şahsiyet arasında bir kamuoyu araştırması yapılır. Ben inanıyorum ki, bu iki isimden biri aday olduğu takdirde MHP, Zonguldak Belediyesini alacaktır. Zonguldak'ta bir siyasi değişiklik ve siyasi çözümüne şiddetle ihtiyaç vardır" dedi.

Editör: TE Bilisim