Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ekonomik tedbir paketlerinin beklentilerini de üstünde gerçekleşmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade eden Muharrem Coşkun şunları kaydetti:
BEKLENTİMİZDEN DE DAHA İYİ ÇIKTI
Esnafın sıkıntı ve problemleri nasıl çözülür mü derseniz söyleyemem ama beklediğimden iyi çıktı paket. SSK, vergi, Halk Bankası bankalardaki ötelemeler ile ilgili bir de krediye ulaşma konusunda kolaylıkla giriyor. Bu korona virüsü ile ilgili yapılan iş kayıtlarından kaynaklanan bankalar ödeyemediğimiz kredi ödeyememesi durumunda mücbir sebep sayılarak sicil bozulmayacak. Bu benim önemli. Diğer taraftan kısa dönem çalışma desteği 2 aydan 4 aya çıktı. İşyerindeki çalışma desteklerinin güzel. Okul kantini çalıştıran esnaflar kısa dönemde de kiraları çalışıyordu. Şimdi okullar kapalı olduğu sürece okul kantinleri kiradan düşecekler onları ödemeyecekler."
PROGRAMI ENİNE BOYUNA TARTIŞIP EKSİKLERİ BAKANA İLETECEĞİZ
Açıklanan ekonomik pakette ki eksik yönleri kendi içimizde tartışıp tekrar bakanlığı sunacaklarını ifade eden Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, "Ayrıca Maliye Bakanımız Cumhurbaşkanlığının programından sonra yaptığı açıklamadan sonra konularla değişik teklifler gelirse onları da değerlendireceğini söyledi. Programın enine boyuna tartıştıktan sonra bakanımıza da getirip katkı yapacağına inanıyoruz. Programı hazırlayanlara katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Editör: TE Bilisim