Şiddetli kar yağışı, tipi ve don nedeniyle merkez ve ilçelerde yaşanan elektrik arızalarını gidermek için Başkent EDAŞ (BEDAŞ) ekiplerinin zorlu mücadelesi devam ediyor.
Neredeyse yarım metreyi aşan karın içinde arıza bölgesine ulaşmak için sırtında direk ve merdivenlerle kilometrelerce yürümek zorunda kalan BEDAŞ ekipleri, arızayı gidermek ve elektrik akışını sağlamak için olağan üstü bir gayret içerisindeler.

“TELLERDE Kİ BUZ YÜKÜ KOPMALARA SEBEP OLUYOR”

Bilindiği üzere aşırı kar yağışı ve tipi nedeniyle elektrik enerji tellerinde aşırı derecede buz yükü oluşması nedeniyle tellerde kopmalar veya direklerin yıkılmasına sebep olurken, ayrıya şiddeti kar ve tipi ağaçlarında devrilmesine sebep oluyor. dolayısıyla iletken kopuklukları nedeniyle elektrik enerji arzında da kesilmeler yaşanıyor.

“FIRTINA NEDENİYLE DEVRİLEN AĞAÇLAR HATTI KOPARIYOR”

İşte bu arızalar için yola düşen BEDAŞ ekipleri  yoların kapalı olması nedeniyle arıza bölgesine ulaşmakta oldukça güçlük çekiyorlar. Aşırı kar yağışı ve tipi nedeniyle drone uçuşunu engellediği içinde arızaların tespit edilmesi uzun zaman alıyor. Tüm bu olumsuzluklara karşın BEDAŞ ekiplerin merkez ve ilçelerde ki arızaları gidermek için olağan üstü bir gayret içerisindeler.
Haber: Ekrem Açıkgöz

Editör: TE Bilisim