ZONGULDAK'ta, bebek çantasının içine gizlenmiş 54 gram bonzai ile yakalanan Y.K. ve S.D., tutuksuz yargılandıkları davada beraat etti.

Y.K. ve S.D. adlı iki erkeğin yanlarında bir kadın ile bindikleri taksiyi durduran polis, üst araması yaptı. Kadının kucağında içinde bebek bulunan çantaya gizlenmiş 54 gram bonzai ele geçirildi. Bonzainin, Y.K. ve S.D.'nin olduğu belirlendi. 2 kişi hakkında, 'uyuşturucu madde satmak ve kullanmak' suçundan dava açıldı. Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan sanıklardan S.D., polisin kendilerini durdurunca yanlarında uyuşturucu olduğunu itiraf ettiklerini ve kullanmak için satın aldıklarını söylediklerini belirtti. Y.K. da uyuşturucuyu 500 lira vererek kullanmak için aldıklarını ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, polisin Cumhuriyet Savcısı'ndan arama kararı almadan delil sayılabilecek maddeyi bulduğuna dikkat çekerek, sanıkların suçu işlediklerine dair hukuka aykırı deliller dışında her türlü şüpheden uzak inandırıcı delil elde edilemediği gerekçesiyle beraatlerine karar verdi.

Editör: TE Bilisim