Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Doktor Ömer Selim Alan, vatandaşlara kan bağışlamaları konusunda çağrıda bulundu.

Alan, "Bayram tatili uzun sürecek biz de bayram tatili boyunca kan noktasında şehrimizde  vatandaşlarımızın bir sıkıntı yaşanmaması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Akşamın ilerleyen saatlerinde serin saatlerde daha çok olmak kaydıyla ve burada kan alma birimimizde vatandaşlarımıza gönüllü kan bağışı bekliyoruz ki, uzun tatil süresi boyunca ihtiyaç olduğu zaman depomuzda yeterli miktarda her gruptan kan bulundurup ihtiyaç sahiplerine fayda sağlıyoruz.

Yaz sezonunda kan bağışlarında sayı biraz düşmüştür. İnşallah bayramdan sonra kaldığımız yerden yoğun bir tempoyla depolarımızı doldurmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın tedavilerinin gecikmemesi adına bir an önce şifa bulup ailelerine sevdiklerine kavuşması için Türk Kızılay'ı olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Zonguldaklı vatandaşlar kan bağışlama konusunda çok duyarlı davranıyorlar. Üç ayda bir düzenli olarak gönüllü olarak kan bağışlıyorlar. Ailemize yeni katılan bağışçılarımız var. Bizim isteğimiz daha önceden kan bağışı yapmamış olanlar Türk Kızılay'ı ile tanışması kan bağışı yapmalardır. Çünkü ağaç yaşken eğilir mantığı ile bu zihniyetle şimdiden kanlarını ihtiyaç sahiplerini paylaşarak hem kendi sağlığı için hem de hayat kurtarmak adına bir girişimde bulunacaklardır. Kan sürekli ihtiyaçtır. 18 ve 65 yaş arası vatandaşlarımızı kan bağışı da bulunmaları için kan merkezimizi ziyaret etsinler" şeklinde konuştu.

Öte yandan kan bağışında bulunan vatandaşlar, "Kan vermek sağlık açısından önemlidir. Kan sürekli ihtiyaçtır. 3 ayda bir mutlaka kan bağışında bulunuyoruz. Kan bağışı yapmaları konusunda tüm vatandaşların duyarlı olması gerekiyor" dedi.

Editör: TE Bilisim