Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Zonguldak Limanı’ndaki Kardemir’in depoları ile ilgili gazeteci Öznur Güneş’in “Kardemir’in kömür depoları Karabüklü Bakan Mehmet Ali Şahin’in uhdesinde yerinden kaldırılamayacağı söylentileri var.” şeklindeki sorusu üzerine “Cumhurbaşkanımıza iletip talep ettikten sonra, kimsenin esamesi okunmaz” şeklinde yanıtlamıştı. Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın, bu sözleri sarf etmesi üzerine BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya“Ayıp ettin Ömer Selim Başkan…” başlıklı bir köşe yazısı kaleme almıştı. 

Çetinkaya, yazısında Mehmet Ali Şahin’in, Belediye Başkanlığını yaptığı AK Parti’nin kurucularından ve en önde gelen isimlerinden biri olduğunu ve TBMM Başkanlığı, Başbakan Yardımcılığı, Adalet Bakanlığı, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulunduğunu vurgulamıştı.

BRTV internet sitesi ile sesli ve görsel olarak BRTV Ana haber bülteninin ardından yayınlanan “Ayıp ettin Ömer Selim Başkan…” başlıklı yazı, Zonguldak’ta yayın yapan Halkın Sesi Gazetesi’nde Manşet olurken, kardeş yayın kuruluşumuz Elmas TV’nin internet sitesinde de, haberimiz yayına hazırlandığı sırada 184 bin 271 kişiye erişim sağlamış ve 92 bin 600 kişi tarafından da görüntülenmişti. Elmas TV Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kavi: “Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan tarafından, bölgemizin değerli Devlet Adamı Mehmet Ali Şahin’e karşı söylenen “Esamesi Okunmaz” şeklindeki sözler taraflı tarafsız her kesim tarafından üzüntü ile karşılandı. Bizim kurumsal internet sitemizde, konu ile ilgili haber 184 bin 271 kişiye erişim sağlarken, 92 bin 600 kişi tarafından görüntülendi.” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI ALAN: BEN O SÖZÜ GENEL OLARAK SÖYLEDİM. SAYIN BAŞKANIMIZ İÇİN SÖYLEMEDİM.”

Zonguladak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, “Ayıp ettin Ömer Selim Başkan…!” başlıklı köşe yazısını kaleme alan BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya’ya gönderdiği mesajda, “Esamesi Okunmaz” şeklindeki sözleri Mehmet Ali Şahin için söylemediğini belirterek şöyle dedi: “Biz Sayın Başkanımıza hiçbir saygısızlık yapmayız, yapılmasına da müsaade etmeyiz. Ben o sözü genel olarak söyledim. Sayın Başkanımız için söylemedim. Karabük, Bartın ve Zonguldak et tırnak gibidir.” dedi.

BRTV’YE GELEN ÇOK SAYIDA MESAJDA, ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI ALAN’IN SÖZLERİ KINANDI..

BRTV’de yayınlanan “Ayıp ettin Ömer Selim Alan…!” başlıklı yazının, sesli ve görsel olarak yurt içi ve yurt dışındaki izleyicilerine ulaşması üzerine, çok sayıda tepki mesajı geldi. Aynı partiden bir Belediye Başkanı’nın, kendi partisinin kurucusu ve liderinin en yakın dostuna karşı “Esamesi Okunmaz” şeklindeki sözlerin, hoş olmadığı belirtilen mesajlarda, Başkan Ömer Selim Alan’ın bu olaydan ders alması gerektiği vurgulandı.

Karabüklü olan başarılı bilim adamı Prof. Dr. İbrahim Tümen, gönderdiği mesajda “Sayın Çetinkaya, Yöremiz ve bizim için bir değer olan Devlet büyüğümüz Mehmet Ali Şahin bey ile ilgili yazınızı üzülerek okudum. O Belediye Başkanı nazarında tüm yöneticiler için söylüyorum. İnsanlar bulundukları konumları kendi benliklerine egolarına dönük kullanmamalıdırlar. Bir yeri, kurumu temsil eden, üst konumlarda olan yöneticiler temsil ettikleri kitleleri düşünerek konuşmalıdırlar. ABD Eski Genel Kurmay Başkanı  ve Eski Dış İşleri Bakanı Colin Powel’in çok güzel bir sözü var ‘Konumunuzu benliğiniz ile özdeşleştirmeyin. Çünkü, konumunuz giderse benliğinizde gider.” Konumları gereği konuşmalarına, üsluplarına dikkat etmek zorunda olan insanlar benlikleri ile egoları ile konuşurlarsa bu tarz saçma sapan cümleler etmeye başlarlar. Yöneticiler o makamın ağırlığını korumalı, olgun davranmalı ve cümlelerini özenle seçmelidirler. O konumlar gelişi güzel konuşulacak konumlar değil.” diyerek, yaşanan tatsız olaydan belli makamlarda ve konumlarda olan kişilerin dersalmaları için çok güzel bir mesajı BRTV’ye ulaştırdı.

Editör: TE Bilisim