Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Ocak ayı olağan toplantısında Belediye Başkanı Halil Posbıyık, hayvan severlere yeni bir müjde verdi. Posbıyık, “Orman Bakanlığı’ndan 49 yıllığına tahsis aldığımız 30 dönüm alan üzerine modern bir Sokak Hayvanları Bakımevi yapacağız” dedi.

Başkan Posbıyık, Kdz. Ereğli Belediyesi’nin sokak hayvanlarına bakım çalışmalarını çok önceki yıllardan başlattığını ve bölgede izinli bakımevine sahip tek belediye olduklarını söyledi. Hayvan severlerle işbirliği içinde yürütülen çalışmaların örnek olduğunu anlatan Başkan Posbıyık, OSB yolu üzerine ormanlık alanda yeni kuracakları bakımevinin 30 dönüm içerisinde olacağını belirtti.

-HAYVANLARI KORUMA DERNEĞİ’NE DESTEK OLALIM-

Başkan Posbıyık, Ereğli’deki Hayvan Koruma Derneği üyelerine de teşekkür ederek şunları söyledi:

“Hayvanları Koruma Derneği’ne şükranlarımı sunuyorum. Onlar bizim rehberimiz. İnanın geceleri gündüzleri yok. Can dostumuz hayvanlarımız için mücadele ediyorlar onlara hayranım. Ortaklaşa Ereğli dışındaki merkezlerde büyük ameliyatlar da yaptırıyoruz. Bu büyük bir içtenlik, tarif edilemez bir olay, kutlamak istiyorum, teşekkür ediyorum. Veteriner arkadaşlarımıza çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum. Merkezlerini ziyaret ettim. Siz de ziyaret edin ve destek olun. Maddi beklenti içinde olmadan kendileri yapıyorlar; destek olalım can dostlarımızın yaşaması lazım.

-MODERN YENİ BİR BARINAK YAPACAĞIZ-

Hayvan barınağı ile ilgili güzel çalışmalarımız var. Hayvan Koruma Yasası çıkmadan önce yaptığımız, izinli, bir tek bizim yerimiz var. Ekiplerimiz orada büyük emek sarf ediyorlar. Bizim istediğimiz daha büyük bir alan… Daha iyi bir ortamda olmaları için büyük yerler oluşturalım, ameliyatları yeni ameliyathanede yapılsın, istiyoruz. Onun için Veteriner İşleri Müdürlüğümüz iki yıldır uğraşıyor. Orman Bakanlığı’ndan yer almak için gayret sarf ediyor. OSB’ye çıkan yolda Bahçeşehir Koleji’nin bulunduğu kampus de var bu bölgede. Burada 30 dönümlük bir alan tahsis edildi. Kanatlı hayvanlar da dahil muhteşem bir barınak hazırlamak üzere yola çıktık. Mevcut barınağımız faaliyetine devam edecek. Veteriner İşleri ve İmar Müdürlüğü ortak hareket edip buraları inceleyip yeni bir plan hazırlayacaklar. 2022 yılında planlamasını yapıp inşasına başlarız. Kediler için ayrı, köpekler için ayrı, kanatlı hayvanlar için ayrı bir bölüm olacak. Çok modern bir yer olacak. Ereğli’ye hayırlı olsun diyorum.”

Editör: TE Bilisim