'HAMDİ UÇAR'I 3 YILDIR DOĞRU YOLA GETİREMEDİM'
AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar'ı muhatap kabul etmediğini söyleyen Başkan Halil Posbıyık: "AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar benim muhatabım değil, çünkü ben onu doğru noktaya getirebilmek için 3 yıldan beri uğraşıyorum ama getiremedim. Bu itibarsızlığının neticesinde halktan gereken cevabı alacaklar" dedi. 
'İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ SAFSATA LAFLARLA UĞRAŞMASINLAR'
Ereğli Belediye Meclisi Ekim ayı birleşimden yaşananları değerlendiren Başkan Posbıyık, bölgenin en büyük sorunu olan trafik probleminin çözülmesi gerektiğini belirterek: "Benim yaptığım belediye meclis üyelerine bilmediklerini anlatmaktı! Ereğli'de sık sık ölümlü kazalar oluyor. Devrek'ten, Çaycuma'dan gelen tırlar, kamyonlar Kepez'den giriyor Ereğli merkezini dolaşıyor. Karayolları tünellerle beraber çok güzel proje yaptı. Filyos'un oradan giriyor hastane kavşağından çıkıyor. Ereğli merkezine girmiyor ve bu yolu 7 dakikada geçiyor. Ben diyorum ki Ereğli halkı adına Kepez'de ve sahilde sık sık kazalar meydana geliyor. Kepez'de ki yoğunluk kazalara neden oluyor. Ben Ereğli halkı adına bunu anlattım. Oraya yine AK Parti döneminde ucube bir köprü yapıldı, altında maalesef hiç kimse geçemiyor. Trafik tıkanıyor, akşam saatlerinde arabalar gidemiyor. O gün ki vekillere seslendik, yanlış yapıyorsunuz, teknoloji ilerledi. Kazaların önüne geçilmesinin tek yolu çevre yolunun yapılması. Bu cevabıma iktidar partisi milletvekilleri lütfen cevap versin. Böyle safsata laflarla uğraşmasınlar. Çevre yolunu yapsınlar, niye yaptırmıyorlar? Devrek yolu niye yapılmıyor? Devrek yolu yapılsın, ben oraya gidip köfte yemek istiyorum! Devrek Belediye Başkanını ziyaret etmek istiyorum, oda buraya gelmek istiyor. Milletvekili Uçar bunlara cevap versin" dedi. 
'BU İŞLERDEN HAMDİ UÇAR'A NE?'
İlçelerinde hükümet konağı olmadığını ve iktidar milletvekillerinin bu konuda neden sessiz kaldığını merak ettiğini söyleyen Posbıyık: "Ereğli'nin nüfusu Zonguldak'tan büyük, bir hükümet konağı yok. İktidar milletvekilleri buna cevap versin neden başlamadı? Niye safsata işlerle uğraşıyorlar. Belediyenin yaptığı işlere neden karışıyorlar? Nasıl yaparsa yapar. Eğer suç varsa devletin savcılığı var bana hesap sorar. Bu işlerden Hamdi Uçar'a ne?"

( Özel Haber : Gamze Taşdemir)

Editör: TE Bilisim