Son dönemlerde ZBEÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde görev yapan doktorların istifa etmelerinin bölgeye ciddi zarar verdiğini söyleyen Başkan Keleş, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı'nın başarısızlığından dolayı istifaların yaşandığını söyledi. 
Üniversitede ki öğrenci sayısının da bu yıl azalması ile ilgili de görüşlerini aktaran Başkan Keleş: "Zonguldak insanların haz alarak yaşayacağı yer olmaktan çıktı. Zonguldak'ta ciddi bir trafik problemi var, insanların sosyal hayat yaşayacakları bir yer kalmadı. Hala daha bir liman projesini bitiremediler. Zonguldak'a dışarıdan gelmiş, bir bağı olmayan insan Zonguldak'ta kalması için bir sebep göstermesi lazım. Halk nerede nefes alacak, nerede yaşayacak? Uzunmehmet camisinin dışından Zonguldak'ta yapılan hiç bir icraat yok. Hala daha bitmemiş altyapı, kamularımız var. TOKİ'nin yapmış olduğu ama belediyenin sahiplenmiş olduğu hala daha kamu yatırımları var. Bunları da bitiremedikleri için yüzlerine gözlerine bulaştırmış şekildeler. Zonguldak insanı kaçıyor, çok değerli hocalarımız gidiyor. 
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı başarısızdır. Rektör şehirle barışık olmak zorunda. Barışık olmadığı zaman öğrenci kaybetmeye mahkumdur."

Editör: TE Bilisim