---ÖZEL İÇERİK---

-Bahis çetesiyle adı anılan, tefe- tüfe ile de gündeme gelen AKP’li Meclis Üyesi Deniz Yayalar’a 20 katlı iki ayrı bloğun bulunduğu binaların önüne bitişik nizamda inşaat izni veren AKP’li Başkan Ali Bektaş yürütmeyi durdurma kararına rağmen inşaata son sürat yol vermesi Kozlu’da “Son vurgunlar” yaşanıyor şeklinde yorumlandı.
-20 katlı olmaması gereken binalara daha önce ruhsat veren Ali Bektaş aymazlığa devam ederek orada at arabası geçemeyecek kadar yol bırakması ve inşaatın mevcut dar olan yola taşmasına göz yumması farklı şekillerde yorumlanıyor.
-Apartmanlarının önüne neredeyse 30 santim bitişik nizamda ev yapılan vatandaşlar adeta çileden çıkarken, Mahkemelerin Ali Bektaş’ı koruduğunu ve herkesin rezalete seyirci kaldığını söylediler.
Zonguldak’ın İmar usulsüzlükleri, yolsuzlukları ve rantlarıyla ünlü olan ilçesinde bu defa akıllara durgunluk verecek bir inşaat akıl almaz hızla sürüyor. Kozlu Güney Mahallesi 437’nolu adanın bulunduğu yerde 20’şer katlı iki ayrı blok yapan Emin İnşaat ve Kamberoğlu inşaat için o dönem Zonguldak İdare Mahkemesine yola tecavüz edildiği gerekçesiyle dava açılmış, mahkemede imar uygulamasını iptal etmişti. Buna rağmen iki firma inşaatlarını tamamlamış ve konutları satarak vatandaşlar konutlarına taşınmıştı.
KURNAZLIĞIN BÖYLESİ
Aynı ada parsel üzerinden imar düzenlemesi yapan Ali Bektaş, İnanılmaz bir ilki de başardı. Mahkeme kararına rağmen Emin ve Kamberoğlu inşaatın biten binalarının önündeki 30 metre karelik bitişik nizam olan yer ve oradan iki aracın geçemeyeceği yola bu defa kendi meclis üyesi Deniz Yayalar’a ruhsat vererek 1*1 daire yaptırıyor. Araba yoluna taşan ve arka kısmındaki evler ile balkonlarıyla bitişik olan bina inşaatı son hızla sürüyor. Zonguldak İdare Mahkemesine yapılan başvuruda mahkeme heyeti, Türk Milleti Adına verdiği kararda, “ Hukuka aykırılığı açık olan ve dava konusu işlemin, uygulamanın ileride telafisi güç ve zararlar doğuracağından yürütmenin durdurulmasına itiraz yolu açık olmak üzere oy birliğiyle karar verdi” dedi.
KİM TAKAR MAHKEMEYİ
Zonguldak İdare Mahkemesi’nin bu ve bunun gibi onlarca yüzlerce kararı ve diğer Zonguldak mahkemelerindeki dosyalara rağmen Ali Bektaş’a dur diyecek bir güç yok. Savcı ve Hakimlere Gazetecilerle ilgili rest çeken Ali Bektaş; “Siz gereğini yapmazsanız, ben gereğini yaparım” dediği halde o davanın hala duruşma günü dahi belli olmadı. Zonguldak Mahkemelerinin hiçbir kararını takmayan adeta mahkemelere kafa tutan Ali Bektaş’ın imar yolsuzluk, usulsüzlük ve rantları nereye kadar sürdüreceği bilinmiyor

Editör: TE Bilisim